Hasan Akgün kimdir?

CHP Büyükçekmece başkan adayı Hasan Akgün kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
27 Ocak 2024 12:47
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 12:55
Hasan Akgün kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Dr. Hasan Akgün, Trabzon'un Araklı ilçesinde 1957 yılında dünyaya geldi. İlköğrenimine Adapazarı Kaynarca'da başlayan Akgün, Florya Şenlikköy Ortaokulu'nu tamamlayarak her iki okulun da ilk mezunları arasında yer aldı.

Eğitim Hayatı: 1974 yılında Yeşilköy 50. Yıl Lisesi'nden mezun olan Akgün, eğitim hayatına İstanbul Yabancı Diller Yüksekokulu'nda devam etti ve 1978 yılında bu okuldan mezun oldu. Yüksek öğrenimini çalışma hayatı ile birleştiren Akgün, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde "Belediyelerin Evrensel Gelişimi ve Bütçelerinin Analizi" konulu tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 1996 yılında, "Kentsel Gelişme Sürecinde Büyükçekmece" konulu doktora tezini bitirerek 'Doktor' ünvanını aldı.

Belediyecilik Kariyeri: Belediyecilik hayatına 1975 yılında Sefaköy Belediyesi'nde başlayan Dr. Hasan Akgün, uzun yıllar boyunca bu alandaki deneyimini artırdı. Türkiye'deki belediyecilik anlayışının yanı sıra yurtdışında da çeşitli ülkelerde yerel yönetimleri inceleyerek bu alandaki bilgi birikimini genişletti.

Akademik Çalışmalar: Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde "Şehircilik ve Belediyelerin Yönetimi" konulu eğitim programlarına katılan Akgün, ayrıca Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa'da yerel yönetimlerin yapılarını inceledi. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü'nde doktora eğitimini tamamlayan Akgün, özellikle Fransa'nın güney sahilleri ve İspanya'nın Barselona şehri kıyı planlaması üzerine kapsamlı araştırmalar yaptı.

Dr. Hasan Akgün, evli ve dört çocuk babasıdır. Akgün, İngilizce dilini de başarıyla kullanmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa