Ferhat Epözdemir kimdir?

CHP İstanbul Sultangazi başkan adayı olan Ferhat Epözdemir kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
27 Ocak 2024 13:28
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 13:31
Ferhat Epözdemir kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Siirt-Baykan doğumlu Ferhat Epözdemir, 1974 yılında hayata gözlerini açtı. Açık Öğretim Fakültesi'nden Yerel Yönetimler mezunu olan Epözdemir, aynı zamanda öğrenimine Özel Beykent Üniversitesi Borsa-Finans bölümünde devam etmektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Si-Der (Siirt Araştırma ve Kültür Derneği) tarafından düzenlenen Sivil Toplum ve Sivil Toplum Kuruluşları eğitim programında akademik kapasite eğitimi alan Epözdemir, çeşitli yöre derneklerinde yöneticilik deneyimine sahiptir. İYD (İstanbul Yaşam Derneği) Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuş, TEMA Vakfı gönüllüsü olarak da sivil toplum çalışmalarına katkı sağlamıştır.

2009-2014 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenen Epözdemir, CHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği yapmış ve İnsan Hakları ile Hukuk Komisyonlarında aktif rol almıştır. Aynı zamanda Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, Barınma Hakkı Meclisi üyeliği ile mağdurların temsilcisi olmuştur.

Siyasi kariyerine devam eden Ferhat Epözdemir, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP 2. bölge İstanbul milletvekili adayı olmuştur. 2024 yerel seçimlerinde ise İstanbul Sultangazi başkan adayı seçilmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa