Kemal Deniz Bozkurt kimdir?

CHP Esenyurt Belediye başkanı olan Kemal Deniz Bozkurt kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
27 Ocak 2024 13:58
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 14:14
Kemal Deniz Bozkurt kimdir?
CS
Canan Salman Editör

1965 yılında Ardahan’da dünyaya gelen Kemal Deniz Bozkurt, köy enstitüsü mezunu bir öğretmen babanın ve ev hanımı bir annenin üçüncü çocuğudur. Yaşamına esaslı bir eğitimle başlayan Bozkurt, iş ve siyasi yaşamında önemli adımlar atmış bir isimdir.

Eğitim Hayatı: Lise öğrenimini Avcılar İnşa Lisesi'nde tamamlayan Bozkurt, 1988 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Köy enstitüsü kökenli bir ailenin çocuğu olarak eğitime verdiği önem, onun ileriki yaşamında fark yaratmasına neden oldu.

İş Hayatı: Bozkurt, 15 yıl boyunca uluslararası şirketlerde teknik müdürlük, yatırım ve planlama müdürlüğü gibi kilit pozisyonlarda görev aldı. Bu süreçte şirketlerin yatırım planlama, üretim verimliliği, fabrika optimizasyonu, yatırım çalışmaları gibi birçok alanda başarıyla hizmet verdi. Ayrıca, kendi şirketini kurarak yatırım planlama, fabrika kurulumu, inşaat, altyapı ve özel makine ekipman üretimi alanlarında faaliyet göstermeye başladı.

Siyasi Kariyer: Üniversite yıllarında SODEP'e üye olan Bozkurt, siyasi kariyerine erken bir başlangıç yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli görevler üstlendi. Mahalle sorumluluğu, gençlik kolları, belde yöneticiliği gibi önemli görevlerin ardından, Esenyurt ilçesinde aralıksız 3 dönem (Mayıs 2009 - Temmuz 2014) ilçe başkanlığı yaparak seçilmiş ilk ilçe başkanı unvanını elde etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa