Muhittin Böcek kimdir?

2019 yılından bu yana Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan Muhittin Böcek kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
27 Ocak 2024 16:29
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 16:39
Muhittin Böcek kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

1962 yılında Konyaaltı, Antalya'da doğan Muhittin Böcek, aslen Yörük kökenlidir. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladıktan sonra zirai üretim ve ulaşım sektörlerinde çalışmıştır. Açıköğretim Fakültesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ile İktisat Fakültesi'nde Kamu Yönetimi alanlarında iki lisans eğitimi almış ve Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında tezsiz yüksek lisans yapmıştır.

Siyasi Kariyeri: 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Böcek, 1999 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Konyaaltı Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 2002'de Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan Böcek, 2004 yerel seçimlerinde CHP'den aynı göreve yeniden seçilmiş ve 2019 yılına kadar Konyaaltı Belediye Başkanlığı'nı sürdürmüştür.

Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiştir. Ayrıca, 2019'da ANTAB ve KONTEV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini halen sürdürmektedir.

2015 yılında Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi'nin eğitim ve öğretime açılması için bağışladığı arazi, Antalya'da eğitime büyük bir katkı sağlamıştır.

Muhittin Böcek, 31 Mart 2019 tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir. 20 yıllık siyasi hayatını anlattığı "Ben Bu Şehre Aşığım" adlı kitabı ile de dikkat çekmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa