Altay Cem Meriç kimdir?

Yazar Altay Cem Meriç, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Altay Cem Meriç? Altay Cem Meriç hangi kitapların yazarı? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
27 Ocak 2024 12:00
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 17:04
Altay Cem Meriç kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

Sosyal medya platformu YouTube'da yayınladığı videolarıyla tanınan Dr. Altay Cem Meriç, çıkardığı ''Peygamberliğin İspatı'' kitabıyla çok konuşuldu. Kitap, satış mecralarında en çok satılan kitaplar arasında yer aldı.

Aynı zamanda tıp doktoru olan Meriç, daha önce ateist iken sonradan Müslüman olarak kendisini İslami ilimler noktasında da geliştirerek, video içerikleri üretti. 

''Neden Müslüman oldum?'' isimli içeriği ile seri videolar çeken yazar, kitap tahlilleri ve birçok ilmi konuda içerikler yayınladı.

Altay Cem Meriç'i takip edenler arasında, yayınladığı içerikleri nedeniyle Müslüman olan birçok kişi olduğu da biliniyor.

''Peygamberliğin İspatı''

Dr. Altay Cem Meriç tarafından yazılan, ''Peygamberliği İspatı'' adlı kitabın tanıtım yazısında şu ifadeler yer alıyor:

Hz. Muhammed (s.a.v.) bir haberle geldi: ''Cebrail benimle görüşüyor ve Allah'tan vahiy getiriyor. Kendine ait bir metodu olan bu eserde sadece deliller ortaya atıp bırakılmamaktadır. Bir gayrimüslimden gelebilecek muhtemel itirazlar kitap boyunca yazar tarafından kendisine yöneltilmiş ve cevaplandırılmıştır. Deyim yerindeyse kapalı devre bir nübüvvet ispatı yöntemi aktarılmıştır.''

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa