Amberin Zaman kimdir?

Gazeteci Amberin Zaman, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Amberin Zaman? Amberin Zaman nerelerde çalıştı? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
27 Ocak 2024 12:30
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 17:20
Amberin Zaman kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

Gazeteci ve yazar Amberin Zaman baba tarafından Bangladeşli, anne tarafından ise Gürcü, Tatar ve Yörük kökenli.

Babası Arshad-uz Zaman'ın, 1950'li yıllarda Paris'teki Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra ilk görev yeri İstanbul oldu. Pakistan'ın İstanbul Büyükelçiliğinde basın ataşeliği yapan Arshad-uz Zaman, bir yandan da İstanbul'da Notre Dame de Sion mezunu olan Vasfiye Kalmuk'tan Türkçe dersleri aldı. 

Daha sonra, Zaman ve Kalmuk arasındaki ilişki evlilik ile sonuçlandı. Amberin Zaman, çiftin bu evliliğinden olan iki kızından biri olarak New York'ta dünyaya geldi. Üniversiteyi İsviçre'de bitiren Amberin Zaman, 2004 yılında Amerikalı diplomat Joseph Pennington ile dünya evine girdi.

Gazetecilik kariyeri:

1992 yılından itibaren, The Washington Post ve The Daily Telegraph olmak üzere çeşitli yabancı basın organlarında çalışan Amberin Zaman Türkiye muhabirliği, The Economist dergisi ve Los Angeles Times gazetesinin Türkiye temsilciliği görevlerini yaptı. Gazeteci, BBC World'de Türkiye ve eğitim sisteminin ülkedeki etkileri konulu programda yorumcu olarak görev yaptı.

Amberin Zaman, yayın hayatına başladığı 2007 yılından itibaren Taraf'ta çalıştıktan sonra, 2010 yılında HaberTürk'e geçti. Daha sonra tekrar, Mayıs 2013'te Taraf Gazetesinde köşe yazmaya başladı.

3 Temmuz 2015 tarihinde Taraf Gazetesinden istifa eden Zaman, 7 Temmuz 2015'te Diken gazetesinde yazmaya başladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa