Armatör Nazım Kalkavan kimdir?

İş insanı Nazım Kalkavan, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Nazım Kalkavan? Nazım Kalkavan ne iş yapıyor? Nazım Kalkavan hangi oyuncunun babası? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
27 Ocak 2024 13:00
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 17:32
Armatör Nazım Kalkavan kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

Türkiye'nin önde gelen inşaat ve denizcilik şirketlerinden biri olan Kalkavan Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, 1914 yılında İstanbul'da doğdu ve 1968 yılında 54 yaşındayken vefat ettiği biliniyor.

Çocukluğunu Süleymaniye'de bir konakta geçiren Kalkavan'ın eğitim hayatı, ailesiyle birlikte 1924 yılında Beylerbeyi'ndeki bir yalıya taşınmaları ile başladı.  

Kalkavan, ilk ve ortaokulu yatılı olarak Galatasaray'da okumasının arından, Robert Kolejinde liseyi bitirdi. Üniversite için ise Oxford'a giderek edebiyat alanında çalıştı. 

Okuduğu süre botunca Hollywood'a gitti ve Türkiye hakkında yapılan filmler için danışmanlıkta bulundu ve ayrıca filmlerde Türkçe konuşulan sahnelerin de dublajını gerçekleştirdi.

Oyuncu Billur Kalkavan'ın babası olduğu biliniyor

Nazım Kalkavan'ın kızı Billur Kalkavan, babası ile ilgili yaptığı açıklamalarla aileyi sık sık gündeme getirdi. Ünlü isim, armatörün babası değil, dedesi olduğunu ve babasının da dedesinden kalan parayı harcadığını iddia etti. 

Nazım Kalkavan'ın bir Rus ajanının günlüğünde de isminin sıklıkla geçmesi, kendisi hakkındaki gizemli durumları daha da artırdı.

Kalkavan'ın ölümü ve ölüm tarihi hakkında belirsizlikler de olması, kamuoyunu meraka sürükledi. Billur Kalkavan ise, babasının 1975-1976 yıllarında hala hayatta olduğunu belirten açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa