Necati Ateş kimdir?

Eski millî futbolcu Süperlig takımlarından Galatasaray'da forma giymiş olan Necati Ateş kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
28 Ocak 2024 15:51
GÜNCELLEME
28 Ocak 2024 16:02
Necati Ateş kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

3 Ocak 1980 tarihinde İzmir'de doğan Necati Ateş, Türk futbolunun önde gelen isimlerinden biridir. Hem ulusal hem uluslararası alanda başarılı bir kariyere sahip olan Necati Ateş, hem futbolcu hem de teknik direktörlük alanında deneyim kazanmış bir isimdir.

Kulüp Kariyeri:

Necati Ateş'in futbol kariyeri, altyapı eğitimini Narlıdere Esnafspor ve Altay'da almıştır. Altay'daki ilk resmi maçına 16 Aralık 1997'de çıkan Ateş, kısa sürede dikkat çeken bir performans sergilemiştir. Altay'dan sonra Aydınspor'a kiralık olarak gönderildikten sonra Adanaspor'a transfer olan Necati Ateş, bu takımla 1. Lig'den Süper Lig'e yükselme başarısı yaşamıştır.

Ardından Galatasaray'a transfer olan Ateş, burada üç sezon boyunca takımın önemli isimlerinden biri olmuş ve Türk futbolseverlerinin takdirini kazanmıştır. Galatasaray döneminde attığı gollerle ön plana çıkan Necati Ateş, daha sonra Real Sociedad'a kiralık olarak transfer olmuş ancak beklenen performansı gösteremeyerek Galatasaray'a geri dönmüştür.

Antalyaspor'a transfer olduktan sonra başarılı performansını sürdüren Necati Ateş, 2011-2012 sezonunda tekrar Galatasaray'a dönmüştür. Bu dönemde de takımına önemli katkılarda bulunan Ateş, Galatasaray'ın şampiyonluk yaşadığı sezonun bir parçası olmuştur. Daha sonra Eskişehirspor ve Kayseri Erciyesspor gibi takımlarda forma giyen Necati Ateş, 2016-2017 yaz transfer sezonunda futbolu bırakmıştır.

Millî Takım Kariyeri:

Millî takım kariyerine ilk adımını 1998 yılında atan Necati Ateş, zamanla Türkiye A Millî Futbol Takımı'nın vazgeçilmez oyuncularından biri olmuştur. Toplamda 43 kez millî formayı giyen Necati Ateş, bu maçlarda 9 gol kaydetmiştir.

Teknik Direktörlük Kariyeri:

Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktörlük alanında da adım atan Necati Ateş, futbol bilgisi ve liderlik vasıflarıyla dikkat çekmektedir. Gelecekte Türk futboluna katkı sağlamaya devam etmesi beklenmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa