Sabih Kanadoğlu kimdir?

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Sabih Kanadoğlu? Sabih Kanadoğlu kariyerinde nasıl ilerledi? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
29 Ocak 2024 00:17
GÜNCELLEME
29 Ocak 2024 03:30
Sabih Kanadoğlu kimdir?
HA
Hande Akyol

Sabih Kanadoğlu, 20 Mayıs 1938'de İzmir'in Menemen ilçesinde dünyaya geldi.

Kanadoğlu, ortaöğrenimini İzmir'de tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi ve 1959 yılında mezun oldu.

Burhaniye Hakim Adayı olarak mesleğe başlayan Sabih Kanadoğlu, birçok yerde hakim ve savcı olarak görev aldı.

Kanadoğlu, Orhaneli ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, Bingöl Sulh Hakimliği, Tokat ve Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İzmir Ceza Hakimliği ve Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi ile Adli Yargı Adalet Komisyonu üyeliği görevlerini yerine getirdi.

85 yaşında vefat etti

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Hukuku adlı eserinin yanı sıra, çeşitli mecralarda yayınlanmış makaleleri bulunan ve 1984 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Sabih Kadanoğlu, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 1994 ve 1998 yıllarında iki kez Yargıtay On birinci Ceza Dairesi Başkanlığına getirildi.

Kanadoğlu, Yargıtay On birinci Ceza Dairesi Başkanı olduğu dönemde, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından 19 Aralık 2000 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçildi.

20 Mayıs 2003'de yaş haddinden emekliye ayrılan Sabih Kanadoğlu, 22 Mayıs 2012'de Türk Hukuk Kurumu Başkanlığına layık görüldü.

Aynı zamanda Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı olan Kanadoğlu, 28 Şubat 2023 tarihinde Ankara'da vefat etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa