Volkan Konak kimdir?

Müziği bıraktığını açıklayan ünlü şarkıcı Volkan Konak kimdir? Mü-yap tarafından altın plak ile ödüllendirilmiş olan Volkan Konak nereli?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
29 Ocak 2024 12:21
GÜNCELLEME
29 Ocak 2024 12:47
Volkan Konak kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Volkan Konak, 27 Şubat 1967 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinin Yeşilyurt köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Maçka'da tamamladıktan sonra öğretmeninin teşvikiyle 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'na girdi. Konservatuvarı bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Halk Müziği üzerine Sosyal Bilimler yüksek lisans eğitimine başladı ve 1991 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Müzik Kariyeri

Sanat ve müzik hayatına 1989 yılında Maçka yöresinde yaptığı derleme çalışmalarını topladığı "Suların Horon Yeri" adlı müzik albümüyle başladı. Daha sonra beste çalışmalarına yönelen Konak, Nâzım Hikmet, Yaşar Miraç, Ömer Kayaoğlu, Sunay Akın, Sabahattin Ali gibi şairlerin eserlerini besteleyerek kendine özgü bir tarz oluşturdu.

Karadeniz müziğini evrensel formlarla buluşturarak özgün bir yapıda yeniden şekillendiren sanatçı, 1993 yılında "Efulim" albümünü çıkardı. Daha sonra birçok albüm ve beste çalışması yapan Volkan Konak, 1998 yılında kendi kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon'dan "Pedaliza" albümünü müzikseverlerle buluşturdu.

2000 yılında "Şimal Rüzgarı" albümünü, 2003 yılında "Maranda" albümünü, 2006 yılında ise "Mora" albümünü çıkaran sanatçı, farklı bölgelerin türkülerini repertuarına katarak geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı.

Çernobil faciasının Türkiye, özellikle de Karadeniz Bölgesi üzerindeki etkilerini derleyip belgelendiren Konak, kanserle mücadelede de aktif rol oynamış ve bölgeye kanser araştırma hastanesi kurulması için mücadele etmiştir.

2009 yılında "Mimoza" albümüyle müzikseverlerle buluşan Volkan Konak, 2012 yılında "Lifor" albümünü çıkardı. Sanatçı, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve Türk halk müziğine katkılarıyla tanınmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa