Karim Adeyemi kimdir?

Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'ta forma giymekte olan Karim Adeyemi kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
29 Ocak 2024 17:24
GÜNCELLEME
29 Ocak 2024 17:34
Karim Adeyemi kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Karim-David Adeyemi, 18 Ocak 2002 tarihinde dünyaya geldi ve şu anda Bundesliga kulübü Borussia Dortmund ile Almanya milli takımında kanat oyuncusu veya forvet olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri

Red Bull Salzburg: Adeyemi, futbol kariyerine TSV Forstenried altyapısında başladı, ancak 2010 yılında sekiz yaşında iken yerel Bundesliga ekibi FC Bayern München'e katıldı. Kulüple devam eden kontrat görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Adeyemi, kulüpten ayrılmak zorunda kaldı ve 2012'de SpVgg Unterhaching'e katıldı. Genç yaşta bu kulüple ilerleyerek, 2018 yılında A-Junioren-Bundesliga'da U19 takımı için profesyonel kariyerine başladı.  

2018-19 sezonu öncesinde Adeyemi, üç yıllık bir kontrat imzalayarak Avusturya ekibi FC Red Bull Salzburg'a transfer oldu. Ancak, sezon boyunca bu kulübe bağlı olan FC Liefering'e kiralık olarak gönderildi. 1 Eylül 2018'de Austria Lustenau'ya karşı 2. Liga'daki ilk maçına çıktı.

Borussia Dortmund: 10 Mayıs 2022'de Adeyemi, 2027 yazına kadar geçerli bir sözleşme ile Bundesliga kulübü Borussia Dortmund'a katıldığı açıklandı. 5 Ekim'de Sevilla'ya karşı deplasmanda oynanan maçta Borussia Dortmund formasıyla ilk Şampiyonlar Ligi golünü attı. 

Milli Kariyeri

Münih, Almanya'da doğan Adeyemi, Nijeryalı bir baba ve Romanyalı bir anne tarafından büyütüldü. Almanya'nın U16, U17 ve U21 milli takımlarında forma giydi. Almanya A milli takımına ilk kez 5 Eylül 2021'de Ermenistan'a karşı oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası eleme maçında çıkarak yedinci golü kaydetti. Bu maç, Red Bull Salzburg oyuncusu olarak Almanya A milli takımı forması giyen ilk oyuncu olma özelliğini taşıdı.

Kasım 2022'de, Adeyemi Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası için Almanya kadrosuna dahil edildi. Ancak, Almanya'nın grup aşamasında elenmesi nedeniyle hiçbir maçta forma giymedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa