Nahuel Molina kimdir?

Atlético Madrid'de forma giymekte olan Arjantinli millî futbolcu Nahuel Molina kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
31 Ocak 2024 11:42
GÜNCELLEME
31 Ocak 2024 12:15
Nahuel Molina kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

6 Nisan 1998 doğumlu olan Nahuel Molina Lucero, Arjantin milli futbol takımında sağ bek veya sağ kanat bek pozisyonunda oynayan bir profesyonel futbolcudur. Şu anda La Liga kulübü Atlético Madrid'de forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Nahuel Molina, Barça Juniors Luján spor projesinde yetişti; bu proje, Arjantin'de FC Barcelona'nın bir projesidir ve Molina'yı Barcelona'ya göndererek FC Barcelona'nın alt kademelerinde antrenman yapma fırsatı bulmasını sağladı. Ancak, o zamanlar Molina sadece on yaşındaydı ve kulübe transfer olması hiç düşünülmedi. 2012 yılında Juniors Luján projesi, CA Boca Juniors'un genç takımına entegre edildi ve Molina buradaki antrenmanlarına devam etti.

18 Şubat 2016'da, Boca Juniors için San Martín de San Juan'a karşı oynanan lig maçında ilk kez ilk takım formasını giydi. O maçta tam süre sahada kaldı. Defensa y Justicia: Ocak 2018'de, Molina Defensa y Justicia'ya 2018'in geri kalanı için kiralandı. Bir sonraki sezon Rosario Central'e kiralandı ve burada ön plana çıkmak için ihtiyaç duyduğu sürekliliği bulduktan sonra 2019'un başında Boca Juniors'a geri döndü.

Udinese Calcio: 15 Eylül 2020'de Molina, serbest transferle Udinese Calcio'ya katıldı ve 2025'e kadar sürecek bir sözleşme imzaladı. Atlético Madrid: 28 Temmuz 2022'de Molina, €10 milyonluk bir transfer ücreti ve €5 milyonluk değişkenlerle beş yıllık bir anlaşma yaparak Atlético Madrid'e katıldı.

Milli Kariyer

Nahuel Molina, Arjantin milli takımıyla ilk maçına 3 Haziran 2021'de Şili'ye karşı oynanan Dünya Kupası eleme maçında çıktı. 81. dakikada Juan Foyth'un yerine oyuna dahil oldu.

9 Aralık 2022'de Molina, Hollanda'ya karşı oynanan 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Arjantin için ilk golünü attı. Daha önce Polonya'ya karşı oynanan grup maçında Alexis Mac Allister'a asist yapmıştı. Turnuva boyunca Arjantin'in ilk tercih sağ bek olarak altı maça başladı, bir gol attı ve bir asist yaparak şampiyonluk yolunda önemli bir katkı sağladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa