Yavaş: Polatlı’ya şubat ayı ortasında su ulaşacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı’ya şubat ayı ortasında su ulaşacağını bildirdi.
Mevlüt Peker
|
31 Ocak 2024, Çarşamba - 19:14
Yavaş: Polatlı’ya şubat ayı ortasında su ulaşacak

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Polatlı’ya kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaştırma çalışmaları kapsamında 100 kilometrelik içme suyu hattının yapımında sona yaklaşıldı, hattın kalan 5 kilometrelik kısmında ise çalışmalar devam ediyor.

YENİKENT'TEN HATTA SU DOLUMU BAŞLADI

Yenikent’ten hatta branşman bağlanarak başlatılan su dolum işlemi ile şu anda hattın 6 kilometresine su ulaştı. Şubat ayının ortalarında hattın tamamen dolması ve Polatlı'ya suyun ulaşması bekleniyor.

30 YILLIK SU ÇİLESİNE SON

Başkan Yavaş'ın seçim vaadi olarak gösterdiği proje gerçekleşirse, Polatlı'da su krizi sona erecek. Şubat ayının ortalarında musluklardan sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyu kesintisiz akacak.

COŞKULU AÇILIŞ TÖRENİ PLANLANIYOR

Polatlı'nın su çilesinin sona ermesiyle, bölgede hattın açılışı törenle yapılacak. Proje, Etimesgut, Sincan Saray TOKİ, Yenikent, Temelli, Anayurt, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi, Dökümcüler ve Başkent OSB dahil olmak üzere toplamda 1,5 milyon kişiye hizmet verecek.

PROJENİN MALİYETİ VE ÇALIŞMALARI

Projenin güncel maliyeti 2 milyar 375 milyon 374 bin 594 TL olarak açıklandı. ASKİ yetkilileri, kent merkezlerinde trafik ve çevre kirliliği oluşturmadan özenli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Yıllar süren altyapı yoğunluğuna rağmen, mevcut hatların korunarak dikkatli imalatlar yapıldığı vurgulandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2122837/yavas-polatliya-subat-ayi-ortasinda-su-ulasacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.