Nordin Amrabat kimdir?

Super League (Yunanistan) ekiplerinden AEK'de forma giymekte olan Faslı futbolcu Nordin Amrabat kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
02 Şubat 2024 16:17
GÜNCELLEME
02 Şubat 2024 16:31
Nordin Amrabat kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Nordin Amrabat, 31 Mart 1987 tarihinde Hollanda'nın Naarden şehrinde Faslı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Futbol kariyerine De Zuidvogels takımında başladı ve burada gösterdiği performansla Ajax'ın dikkatini çekti. Ancak Ajax'ın A takımına yükselme şansı bulamayınca Huizen takımına döndü. Huizen'de geçirdiği sezonun ardından 2006-2007 sezonu öncesinde Almere City'e transfer oldu.

Almere City'de sergilediği etkileyici performansla dikkat çeken Amrabat, daha sonra Eredivisie ekibi VVV-Venlo'ya transfer oldu. VVV-Venlo'da gösterdiği performansla büyük takımların dikkatini çeken Amrabat, 2008'de PSV Eindhoven'a transfer oldu. PSV formasıyla Hollanda'nın en üst düzey futbol liglerinde oynama şansı bulan Amrabat, burada gösterdiği performansla birçok futbolseverin takdirini kazandı.

Daha sonra 2010 yılında Türkiye'nin Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'a transfer olan Amrabat, burada da etkileyici bir performans sergiledi. Ardından 2012 yılında Galatasaray'a transfer olan Amrabat, burada oynadığı dönemde Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Galatasaray'da geçirdiği süre boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme fırsatı buldu.

Amrabat'ın Galatasaray'daki performansı, onu birçok futbolseverin sevgisini kazandırdı. Türk futbolseverleri arasında büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. 2014 yılında Galatasaray'dan ayrılarak La Liga ekiplerinden Malaga'ya transfer oldu. Daha sonra Premier League'de Watford ve Watford'dan Leganés'e transfer oldu.

Ayrıca milli takım düzeyinde de Nordin Amrabat, Fas milli futbol takımının bir parçası olarak uluslararası alanda kariyerini sürdürdü. 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda Fas'ı temsil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa