MİT, MOSSAD'ın ajan belirleme yöntemini deşifre etti

MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı), İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın yabancı ülkelerde çalıştırdığı taktik elemanları ve özel dedektifleri nasıl belirlediğini deşifre etti. MİT, MOSSAD’ın çalışacağı kişileri hangi yöntemle belirlediği ve kendisine bağladıktan sonra yaptırdığı eylemleri tek tek tespit etti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
02 Şubat 2024 19:10
GÜNCELLEME
02 Şubat 2024 19:14
MİT, MOSSAD'ın ajan belirleme yöntemini deşifre etti
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) detaylı çalışmaları sonucunda, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi sızdıran şüphelilerin faaliyetleri deşifre edildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, 2022'de başlatılan operasyonlarla MİT'in ajan ağını genişlettiği ve 68 kişinin bağlantılarını incelediği belirtildi.

AJAN BELİRLEME YÖNTEMLERİ DEŞİFRE EDİLDİ

Yapılan soruşturmalarda, MOSSAD'ın ajan seçimi ve çalışma yöntemleri açığa çıktı. İlk temaslarını araştırma şirketi kisvesi altında kuran MOSSAD'ın, işbirliğine yatkın dedektifleri ağına kattığı tespit edildi. Ayrıca, MOSSAD'ın basit araştırma işlerinden başlayarak zamanla gasp ve suikast gibi eylemlere geçiş yaptığı, dedektiflerin de bu süreçte MOSSAD için çalıştıklarının farkında oldukları ancak maddi çıkarları sebebiyle ilişkilerini sürdürdükleri ortaya çıktı.

MOSSAD'IN TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLERİ

MİT'in çalışmalarında, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflere yönelik geniş bir bilgi ağı oluşturduğu, kaynaklarına çeşitli eylemler yaptırdığı belirlendi. Bu eylemler arasında keşif, adres tespiti, para transferi, darp/yaralama, soygun gibi faaliyetler yer alıyor. Ayrıca, MOSSAD'ın teknolojik faaliyetler için de kaynaklarını kullandığı, internet sitesi tasarlama, operasyonel hat temini gibi işlerde de aktif olduğu belirtildi.

SABAH OPERASYONUYLA 7 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İstanbul ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, MOSSAD'a bilgi sızdırdığı tespit edilen 7 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Bu operasyon, daha önceki operasyonların devamı niteliğinde olduğu ve 130 şüpheliye yönelik yapılan çalışmaların bir parçası olduğu açıklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa