Bayraktar TB3 SİHA 30 bin feet irtifaya çıktı

Türkiye’nin milli ve özgün SİHA'sı Bayraktar TB3 SİHA, Yüksek İrtifa Sistem Performans Testinden başarıyla geçti. Bayraktar TB3, test çerçevesinde 30 bin feet irtifaya çıktı.

Kay
Kaynak Kaynak: DHA
YAYINLAMA
03 Şubat 2024 07:41
GÜNCELLEME
03 Şubat 2024 08:08
 Bayraktar TB3 SİHA 30 bin feet irtifaya çıktı
Kay
Kaynak Kaynak: DHA


Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3 için

ilk uçuşunu 27 Ekim 2023 tarihinde yaptı.

Bunun ardından orta irtifa performans testlerini geçen milli ve özgün SİHA, yüksek irtifadaki sistem ve dayanım performansı testlerini de başarıyla tamamladı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen uçuşta Bayraktar TB3 SİHA, 30 bin feet irtifaya çıktı.

 TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan Bayraktar TB3’ün yüksek irtifadaki sistem ve dayanım performansı ölçüldü.

Bayraktar TB3 testlerin tamamını geçti.

TCG Anadolu'dan ilk uçuş 2024'te

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilecek.

Bu kabiliyete sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’dan ilk kez bu yıl kalkış yapması bekleniyor.

 Bayraktar TB3'ün görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak.

Bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek olan milli SİHA, böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı gerçekleştirme imkanı bulabilecek.

İhracat şampiyonu

Baykar başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürütüyor.

 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin %83'ünü ihracattan elde eden Baykar, 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri olmayı başardı.

2023'te de sektörün ihracat şampiyonu olan  Baykar, geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

2023'te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın 3'te 1'ini tek başına yapan Baykar, son yıllarda gelirlerinin %90'ından fazlasını ihracattan elde etti.

Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle anlaşma yapan Baykar, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa