Uçağın Kırıma Uğraması Nedir, Ne Demek? Kaza Kırım Raporu Nedir?

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde polis helikopterinin kırıma uğraması sonucu, 2 pilot şehit oldu. Bu haberin ardından uçağın kırıma uğraması terimi birçok vatandaş tarafından merak edildi. Uçağın Kırıma Uğraması Nedir, Ne Demek? Kaza Kırım Raporu Nedir? İşte Yanıtı...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
04 Şubat 2024 03:35
GÜNCELLEME
04 Şubat 2024 03:36
Uçağın Kırıma Uğraması Nedir, Ne Demek? Kaza Kırım Raporu Nedir?
Büşra Ünal Yazar

Kırım Nedir?

Kırım, havacılık sektöründe, yaralanmaların meydana geldiği ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olaylara verilen isimdir. 

Bu terim, özellikle uçak ve helikopter gibi hava araçlarının karıştığı kazalarda kullanılır ve olayın ciddiyetine dair önemli bir ayrıntıyı ifade eder.

Kaza Kırım Raporu Nedir?

Kaza kırım raporu, bir hava aracının karıştığı kazayla ilgili ayrıntılı bir hasar incelemesidir. 

Bu rapor, kazanın nasıl gerçekleştiğine, nedenlerine ve meydana gelen hasara dair derinlemesine bir analiz içerir. 

Kazaya yol açan faktörlerin yanı sıra, kaza öncesi dönemde tespit edilen düzensizlikler ve anomaliler bu raporla bir araya getirilerek, kazanın altında yatan sebepler ortaya konur.

Uçağın Kırıma Uğraması Ne Demek?

Kırıma uğramak, bir hava aracının, onarılabilir düzeyde hasar alması durumudur. Bu tanım, özellikle helikopter ve uçak gibi hava araçlarında, olayın yaralanmalarla sonuçlandığı ancak can kaybının olmadığı durumları kapsar. 

Bu bağlamda, bir hava aracının kırıma uğraması, olayın 'kaza' olarak değil, daha az ciddi bir 'kırım' olarak sınıflandırılması anlamına gelir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa