Dışişleri Bakanı Fidan: Durum iyi değil

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran'ın kontrollü çatışmasına ilişkin “Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz" dedi. Bakan Fidan, "İsrail güvenlik peşinde değil. İsrail daha fazla toprak peşinde. Filistinlilere kendi devletini verdiği gün zaten İsrail güvende olacak" ifadelerini kullandı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
04 Şubat 2024 21:37
GÜNCELLEME
04 Şubat 2024 21:44
Dışişleri Bakanı Fidan: Durum iyi değil
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran arasındaki kontrollü çatışma durumunu değerlendirerek, bölgesel yayılmanın önlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Fidan, A Haber'de katıldığı bir yayında, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz." ifadelerini kullandı.

Fidan: ABD ateşle oynuyor

Fidan, ABD'nin İran destekli gruplara yönelik saldırılarının riskli olduğunu vurgulayarak, "ABD ateşle oynadığınız zaman o ateş her an yangına dönüşebilir. Kontrol altına alınamayabilir." şeklinde konuştu. Türkiye'nin bölgesel ortaklarla ve ABD ile sürekli diyalog halinde olduğunu belirtti.

"İsrail gerçek güvenliği aramıyor"

Fidan, dünya kamuoyunun İsrail'in güvenlik politikalarını sorguladığını dile getirdi. İsrail'in yalan söylemekten vazgeçmesi gerektiğini ve Filistinlilere kendi devletlerini vermesi durumunda gerçek güvenliği bulacağını ifade eden Fidan, "İsrail güvenlik peşinde değil, daha fazla toprak peşinde." dedi.

Fidan: Garantörlük mekanizması önemli

Fidan, bölge ülkeleri olarak sorumluluk almaya hazır olduklarını ve iki devletli çözümü desteklediklerini belirtti. Hakan Fidan bu çerçevede garantörlük mekanizmasının önemini vurguladı ve metodolojik yaklaşımların farklı olması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa