Hakan Fidan'dan F-35 programıyla ilgili açıklama...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı canlı yayında Türkiye'nin f-35 programına dönüp dönmeyeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
05 Şubat 2024 08:35
GÜNCELLEME
05 Şubat 2024 07:44
Hakan Fidan'dan F-35 programıyla ilgili açıklama...
HM
Haber Merkezi Editör

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, F-35 savaş uçağı meselesinin Türkiye'nin alternatif arayışlara yönlendirdiğini ifade ederek, "Milli dış politika gereği olarak ülkemizin güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü savunma sistemi ve savaş aracını temin etmekle yükümlüyüz. Bu temin sürecinde en uygun seçeneği belirleme konusu, doğal olarak kendi takdirimize bağlıdır." şeklinde konuştu.

İsveç'e verilen onay

Fidan, katıldığı A Haber yayınında gündemi değerlendirirken, ABD ile ilgili F-16 savaş uçakları konusuna değinirken, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği meselesini anımsatarak, "Bu süreçte Türkiye, sorumlu bir ortak perspektifiyle gerekli desteği sağlamıştır. Ancak İsveç ve Finlandiya'nın bu denklemde yer alması durumunda, aşamalandırma ile birlikte hareket etme ihtiyacı hissettik." ifadelerini kullandı.

F-35 sorusuna yanıt verdi

Bakan Fidan, F-35 projesine dönüş konusunda da şunları belirtti: "Bu, bir yetenektir. Eğer bu yetenek, diğer yeteneklerimizi kaybetmeden ilave bir kazanç sağlıyorsa, neden olmasın? Ancak bu yeteneği elde etmek adına başka yeteneklerimizden vazgeçme veya politikalarımızı değiştirme şartı getirilirse, bu tür koşullar uzlaşmaz bir hal alırsa, o zaman doğal olarak alternatif arayışlarımızı sürdüreceğiz."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa