Bartu Soral kimdir?

Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı seçilen Bartu Soral kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
05 Şubat 2024 15:28
GÜNCELLEME
05 Şubat 2024 15:52
Bartu Soral kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Bartu Soral, 1970 yılında Ankara'da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Ankara Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini Kanada Saint Mary’s Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Finans alanında, yüksek lisansını ise Kanada Dalhousie Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde Kalkınma Ekonomisi alanında aldı.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Bartu Soral, ulusal ve uluslararası birçok yayının yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen birçok konferans ve panelde görev aldı.

İş yaşamına özel sektörde başlayan Soral, Polat Holding ve Koç Holding bünyesinde görev aldı. 2003 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na (UNDP) katılan Soral, 2005 yılında UNDP Türkiye Program Müdürlüğü görevine yükseldi. Bartu Soral, Birleşmiş Milletlerdeki görevi süresince, gelişmekte olan ülkelerin sorunlarına çözüm getirmek amacıyla uygulanması gereken politikalar, küresel finansal sistem, bankacılık ve Türkiye'nin kalkınma stratejileri üzerine çeşitli çalışmalar yaptı.

UNDP'yi temsilen Avrupa Birliği, Dünya Bankası, IFAD, OECD gibi uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde bulundu. 2009 yılında Birleşmiş Milletlerdeki görevinden ayrılan Bartu Soral, özel sektörde ve uluslararası kuruluşlara danışmanlık yapmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa