Axel Witsel kimdir?

Atlético Madrid takımında orta sahada oynayan Martinik asıllı Belçikalı millî futbolcu Axel Witsel kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
05 Şubat 2024 16:11
GÜNCELLEME
05 Şubat 2024 16:23
Axel Witsel kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Axel Thomas Witsel, 12 Ocak 1989'da Liège'de doğdu ve şu anda Atlético Madrid'de orta saha pozisyonunda oynamaktadır. Martinik kökenli olan Witsel, Belçika milli futbol takımında da görev almaktadır.

Kulüp Kariyeri

Witsel'in futbol kariyeri CS Visé kulübünde amatör olarak başladı. Dokuz yaşında R. Standard de Liège tarafından keşfedildi ve kulübün altyapısına katıldı. Michel Preud'homme'un teknik direktörlüğü döneminde A takıma yükselerek, 17 Eylül 2006'da Brussels ile oynanan maçın son dakikalarında ilk kez profesyonel bir müsabakada forma giydi. Bu dönemde Avrupa kupalarında da boy gösterdi.

Genç yaşına rağmen Witsel, Liège'in kilit oyuncularından biri haline geldi. Takımıyla 25 yıl aradan sonra ligde şampiyonluk yaşarken, genç futbolcu 33 maçta 7 gol atarak Yılın Genç Futbolcusu ödülünü kazandı.

2008-09 sezonunda Witsel, attığı gollerle Liège'in şampiyonluk potasına girmesine katkı sağladı. 24 Mayıs 2009'da RSC Anderlecht ile oynanan şampiyonluk play-off'unun rövanş maçında attığı penaltı golüyle takımının üst üste ikinci kez şampiyon olmasını sağladı. Bu başarıyla birlikte Altın Ayakkabı ödülüne layık görüldü.

Kariyerindeki bu çıkışın ardından Witsel, Benfica'ya 8 milyon € karşılığında transfer oldu. Daha sonra 40 milyon euro karşılığında Zenit'e transfer oldu.

Milli Kariyer

Witsel, Belçika milli futbol takımında da önemli bir rol oynadı. Euro 2016'da çeyrek finale yükselen takımda yer aldı. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Belçika'nın üçüncü olmasında etkili oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa