Nacer Chadli kimdir?

Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir'de forma giymekte olan Fas asıllı Belçikalı futbolcu Nacer Chadli kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
05 Şubat 2024 17:30
GÜNCELLEME
05 Şubat 2024 17:41
Nacer Chadli kimdir?
SM
Suat Mutlu

Nacer Chadli, 2 Ağustos 1989 doğumlu, Belçikalı bir profesyonel futbolcudur ve şu anda Belçika Pro Ligi kulübü Westerlo'da kanat oyuncusu olarak forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri: Apeldoorn Chadli, gençlik futbolunu JS Thier-à-Liège, Standard Liège ve MVV Maastricht'te oynayarak geçirdi. 2007 yazında, Hollanda'nın ikinci lig kulübü AGOVV Apeldoorn ile sözleşme imzaladı. Bu dönemde "Kaliffe" takma adıyla tanınan Chadli, AGOVV için profesyonel futbol kariyerine ilk golünü FC Volendam'a karşı attı.

Twente: 2010 yazında FC Twente ile anlaşan Chadli, Eredivisie şampiyonlarıyla ilk sezonunda birinci takım oyuncusu haline geldi. İlk Eredivisie golünü, deplasmanda PSV'ye karşı kazandıran gol attı. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına 14 Eylül'de Internazionale ile oynanan 2-2'lik beraberlikte çıktı. 29 Eylül'de Tottenham Hotspur'a karşı deplasmanda attığı gol, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golüydü. 2 Kasım'da Werder Bremen'e karşı deplasmanda attığı golle toplamda ikinci golünü kaydetti.

Tottenham Hotspur: 21 Temmuz 2013'te, Tottenham Hotspur, Chadli'yi £7 milyonluk bir transfer ücreti karşılığında transfer etmek için Twente ile anlaşma sağladı. Chadli, kişisel koşulların ve tıbbi muayenenin anlaşılmasına bağlı olarak Spurs takımına katılacaktı. 26 Temmuz'da Chadli, resmi olarak Tottenham oyuncusu oldu ve 3 Ağustos'ta AS Monaco'ya karşı oynanan hazırlık maçında Spurs formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Premier Lig'deki ilk maçına 18 Ağustos'ta Crystal Palace'a karşı oynan maç ile çıktı.

Monaco: 30 Ağustos 2018'de Monaco, Chadli'nin West Bromwich Albion'dan ayrılıp üç yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Monaco, bu transfer için West Bromwich Albion'a €12 milyondan fazla ödedi. Chadli, Youri Tielemans ile birlikte Belçika milli takımından takım arkadaşı oldu. Monaco ile Ligue 1'de başarılı bir sezon geçiremedi ve ligden düşmeme mücadelesi verdi. 

Anderlecht'e Kiralık: 11 Ağustos 2019'da Monaco'da beklenen performansı gösteremeyen Chadli, Anderlecht'e sezonluk kiralık olarak katıldı. Vincent Kompany'nin oyuncu-menajer olarak görev yaptığı Anderlecht, Chadli'nin tamamen maaşını (ayda brüt 230.000 avrodan fazla) devraldı.

İstanbul Başakşehir: 10 Eylül 2020'de Chadli, Türk kulübü İstanbul Başakşehir'e transfer oldu. İki yıllık sözleşme imzalayan Chadli, forma numarası 11'i aldı. Başakşehir, Süper Lig şampiyonu olarak doğrudan Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılma hakkını elde etti. Chadli, Başakşehir için ilk maçına 8 Kasım'da Gençlerbirliği'ne karşı çıktı ve 79. dakikada oyuna dahil olarak takımının 2-1'lik galibiyetine katkıda bulundu.

Westerlo: 6 Eylül 2022'de Chadli, Belçika Pro Ligi kulübü Westerlo'ya sezonluk kiralık olarak katıldı. 18 Ağustos 2023'te Chadli, Westerlo'ya bir sezonluk sözleşme ile dönüş yaptı.

Millî Kariyer: Belçika ve Fas çifte vatandaşı olan Chadli, her iki ülkeyi de temsil etme hakkına sahipti. Fakat, Fas için sadece dostluk maçlarında forma giydi. 17 Kasım 2010'da Kuzey İrlanda'ya karşı oynanan dostluk maçında Fas milli takımına ilk kez çağrıldı ve maçın adamı seçildi. Ancak, 28 Ocak 2011'de Belçika'ya geçme kararı aldı ve 9 Şubat'ta Finlandiya'ya karşı Belçika milli takımı için ilk maçına çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa