Youri Tielemans kimdir?

Premier League takımlarından Aston Villa'da forma giyen ve orta saha mevkiinde görev yapan Youri Tielemans kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
05 Şubat 2024 17:48
GÜNCELLEME
05 Şubat 2024 17:58
Youri Tielemans kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Youri Tielemans, 7 Mayıs 1997 tarihinde Belçika'nın Sint-Pieters-Leeuw şehrinde doğmuştur. Tielemans, genç yaşta futbol dünyasına adım atmış ve Anderlecht'in altyapısında dikkat çekici performanslarıyla öne çıkmıştır.

Gençlik yılları: Futbolculuk kariyerine sadece 5 yaşında iken Anderlecht'in altyapısında başlayan Tielemans, yeteneğiyle kulüp gençlik koordinatörü Jean Kindermans'ın dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Anderlecht dönemi: 22 Mayıs 2013 tarihinde henüz 16 yaşındayken Anderlecht ile ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan Tielemans, 28 Temmuz 2013'te Lokeren karşısında oynanan maçla Anderlecht formasıyla ilk resmi maçına çıkmıştır. İlk golünü ise 6 Nisan 2014 tarihinde Club Brugge ile oynanan play-off maçında atmıştır.

UEFA Şampiyonlar Ligi deneyimi: Tielemans, sadece 16 yaşındayken UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht'in Olympiakos ile karşılaştığı 3. hafta maçında forma giymiştir, bu deneyimle genç yaşta uluslararası arenada dikkat çekmiştir.

Aston Villa'ya transfer: Belçikalı futbolcu, kariyerine Anderlecht'te başladıktan sonra Premier League takımı Aston Villa'ya transfer olmuş ve burada orta sahadaki yetenekleriyle takımına önemli katkılar sağlamıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa