Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miraç Kandili mesajı!

Miraç Kandili münasebetiyle mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz milletimizin ve İslam aleminin Leyle-i Miraç'ını tebrik ediyor, bu rahmet ve hikmet dolu gecenin Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık için huzura ve refaha vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
06 Şubat 2024 21:31
GÜNCELLEME
06 Şubat 2024 21:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miraç Kandili mesajı!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman aleminin kutsal gecelerinden biri olan Miraç Kandili'ni sosyal medya üzerinden bir mesajla tebrik etti. Erdoğan mesajında, bu özel gecenin tüm insanlık için huzur ve refah getirmesini diledi. Özellikle Filistinli kardeşlerimize bu gecenin barış ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu.

Kuran-ı Kerim'den ayet paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında İsra Suresi'nden bir ayet de paylaştı. Bu ayet, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Miraç gecesi yaşadığı manevi yolculuğa atıfta bulunuyor. Ayette, Allah'ın, Peygamberini Mescid-i Haram'dan, çevresi mübarek kılınmış Mescid-i Aksa'ya götürdüğü ve Allah'ın her şeyi işiten ve gören olduğu belirtiliyor.

Mesajın anlam ve önemi

Cumhurbaşkanı'nın bu mesajı, Miraç Kandili'nin manevi önemini vurgulamanın yanı sıra, İslam dünyasındaki birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, barış ve huzur içinde bir dünya için dua etme düşüncesini öne çıkarıyor. Bu mesaj, aynı zamanda İslam coğrafyasında yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve dayanışma çağrısında bulunmak anlamına da geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımındaki görselde, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın fotoğrafına yer verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa