BM: İsrail’in Refah’a saldırısı tam felaket olur

BM (Birleşmiş Milletler) Orta Doğu Barış Süreci Koordinatörü, "İsrail'in Refah'a saldırısı tam bir felaket olur" dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 22:37
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 22:41
BM: İsrail’in Refah’a saldırısı tam felaket olur
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail'in Gazze'nin Refah kentine yapmayı planladığı saldırının "tam bir felaket" olacağı konusunda uyarıda bulundu. New York'ta gazetecilere açıklamalarda bulunan Wennesland, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Genel Sekreter ile krizden çıkış yollarını görüşmek üzere bir araya geldiğini belirtti.

SİYASİ ENGELLER VE ÇÖZÜM ARAYIŞI

Wennesland, mevcut krizden çıkışın kolay olmadığını, ancak bilinen siyasi engellerin üstesinden gelinmesi gerektiğini vurguladı. "Hızlı ve kolay bir çözüm yok. Çok ciddi diplomatik çaba gerekecek" diyen Wennesland, sahadaki taraflarla etkileşimde bulunmanın önemine dikkat çekti.

REFAH'A YÖNELİK SALDIRI RİSKİ

1,2 milyon kişinin yaşadığı Refah'a yönelik saldırı planlarına değinen Wennesland, bu hareketin insani yardımların önemli bir giriş noktasını tehdit ettiğini ve tam bir felaket olacağını ifade etti. Wennesland, Gazze halkının zor durumuna da değinerek, "Güvenli bir yerden cehennemin ortasındaki insanlara umut vermek kolay değil" şeklinde konuştu.

ATEŞKESİN ÖNEMİ

Değişim yaratmak için baskı yapılması gerektiğini belirten Wennesland, mevcut durumdan ateşkes sağlanmadan çıkılamayacağını söyledi. Kendisine yöneltilen, Gazze'ye neden gitmediği ya da İsrail'in saldırılarını doğrudan kınamadığı sorularına, "kabusu engellemek" için yoğun diplomatik çabalar yürüttüğünü belirterek yanıt verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa