Beyaz Saray: İsrail’in Refah’a operasyonu felaket olur

İsrail'in Refah'a yönelik olası operasyonuna ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray, “Bu insanlara yönelik askeri operasyon bir felaket olur ve bu bizim destekleyeceğimiz bir şey değil” dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
08 Şubat 2024 22:51
GÜNCELLEME
08 Şubat 2024 22:52
Beyaz Saray: İsrail’in Refah’a operasyonu felaket olur
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, İsrail'in Gazze'nin Refah bölgesine muhtemel askeri harekatının büyük bir felaket olacağı konusunda uyarıda bulundu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, düzenlenen günlük basın toplantısında Gazze'deki mevcut durumu ve İsrail'in olası Refah operasyonunu ele aldı.

KİRBY: "REFAH'TAKİ ASKERİ OPERASYONLAR BİZİM DESTEKLEYECEĞİMİZ BİR ŞEY DEĞİL"

Kirby, Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesine sıkışıp kalan yüz binlerce insanın durumuna dikkat çekerek, "(İsrail'in) Refah bölgesinde askeri operasyonlara başlayacağı yönündeki planları görmedik. Ancak, bu bölgedeki insanlara yönelik herhangi bir askeri harekatın felaket olacağını ve ABD'nin böyle bir operasyonu desteklemeyeceğini" ifade etti.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: "REFAH'A YÖNELİK OPERASYON FELAKET OLUR"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel de, Refah'a yönelik herhangi bir askeri operasyonun desteklenmediğini vurgulayarak, "1 milyondan fazla insanın sığındığı bu bölgeye yönelik plansız bir operasyonun felaket olacağını" belirtti.

REFAH'IN NÜFUSU VE YAŞAM KOŞULLARI

Gazze Şeridi'nde yaşanan İsrail saldırıları sonucu yaklaşık 1,9 milyon Filistinli yerinden edilirken, birçoğu Refah kentine sığınmak zorunda kaldı. Refah'ın nüfusu, saldırılardan önce 280 bin iken, şu anda 1,2 milyonu aşan bir sayıya ulaştı. Yeterli konutun olmaması nedeniyle, bu insanlar çoğunlukla geçici çadır kamplarında yaşam mücadelesi veriyor.

İSRAİL'İN REFAH'A SALDIRI PLANLARI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun açıklamaları, Refah'a yönelik kara saldırılarına dair planları olduğunu işaret ediyor. İsrail güçlerinin Refah kentini hedef alan hava saldırıları devam ederken, kara saldırısı başlatılması durumunda, Gazze Şeridi'ndeki sivillerin sığınacak yerlerinin kalmayacağına dair ciddi endişeler bulunuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa