Radamel Falcao kimdir?

La Liga takımlarından Rayo Vallecano'da forma giymekte olan Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
09 Şubat 2024 11:01
GÜNCELLEME
09 Şubat 2024 11:08
Radamel Falcao kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Radamel Falcao García Zárate, 10 Şubat 1986 tarihinde Santa Marta'da doğdu. Santrfor mevkisinde oynayan Falcao, La Liga ekibi Rayo Vallecano'da kariyerine devam etmektedir. "El Tigre" lakabıyla bilinen Falcao, futbol kariyerindeki başarılarıyla kendi kuşağının en iyi forvetlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Porto ve Atlético Madrid Dönemleri

2010-11 sezonunda Porto, 2011-12 sezonunda ise Atlético Madrid ile Avrupa Ligi zaferi yaşayan Falcao, Avrupa kupalarında attığı 17 golle dikkatleri üzerine çekmiş ve rekorları alt üst etmiştir. Bu başarılarıyla bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanını elde etmiştir.

Monaco ve Premier Lig Deneyimi

Monaco ile 2013-14 sezonunda anlaşan Falcao, Ligue 1'e transfer olmuş ve burada etkileyici performanslar sergilemiştir. Daha sonra birer sezonluğuna Manchester United ve Chelsea'ye kiralanan oyuncu, Monaco'ya döndüğünde takım kaptanlığına getirilmiştir.

Galatasaray Macerası

2019-20 sezonunda Galatasaray'a transfer olan Falcao, Türkiye'ye büyük bir heyecanla karşılanmıştır. Ancak sakatlıklar nedeniyle beklenen verimi sağlayamamış ve eleştirilere maruz kalmıştır. İki sezon boyunca 55 maçı kaçıran Falcao, Galatasaray ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmiştir.

Rayo Vallecano ve La Liga

4 Eylül 2021'de La Liga ekibi Rayo Vallecano ile anlaşma sağlayan Falcao, hızlı bir dönüş yaparak takımının formasını giymeye başlamıştır. İlk maçında Getafe CF'ye karşı attığı golle dikkatleri üzerine çeken oyuncu, Rayo Vallecano'da yeni bir sayfa açmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa