Lucas Moura kimdir?

Campeonato Brasileiro Série A takımında sağ kanat ve stoper olarak oynayan Brezilyalı profesyonel futbolcu Lucas Moura kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
09 Şubat 2024 11:23
GÜNCELLEME
09 Şubat 2024 11:30
Lucas Moura kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Lucas Rodrigues Moura da Silva, genel olarak Lucas Moura olarak bilinen, şu anda Brezilya'nın Campeonato Brasileiro Série A liginde São Paulo için sağ kanat ve santrafor pozisyonlarında görev yapan çok yetenekli bir Brezilyalı profesyonel futbolcudur.

Erken Yıllar ve São Paulo Kariyeri

Lucas, profesyonel kariyerine 2010 yılında São Paulo FC ile başladı ve hızla Campeonato Brasileiro'da öne çıkan oyunculardan biri haline geldi. Olağanüstü hızı ve dripling yetenekleriyle tanınan Lucas, Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti ve bunun sonucunda Paris Saint-Germain'e (PSG) büyük bir transfer gerçekleştirdi.

PSG Dönemi ve Başarılar

2013 yılında Lucas, PSG'ye yüksek profilli bir transfer yaparak o dönemde kulübün en pahalı transferi oldu ve raporlara göre transfer ücreti yaklaşık €45 milyon (£38 milyon) civarındaydı.

Tottenham Hotspur Macerası

PSG'deki başarılı döneminin ardından Lucas Moura, 2018 yılında İngiliz Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'a yaklaşık £25 milyonluk bir transfer ücretiyle transfer oldu. 

São Paulo'ya Zafer Dolu Dönüş

2013'te Tottenham'a transfer olmasının ardından beş yılın ardından Lucas Moura, São Paulo FC'ye zafer dolu bir dönüş yaptı. On bir yıllık aranın ardından geri dönen Lucas, kulüpte ilk sezonunda Copa do Brasil'yi kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Uluslararası Kariyeri

Lucas, 2011 yılında Brezilya için senior milli takımında debut yapmış ve 30'dan fazla kapaşa sahip olmuştur. Copa América'nın iki edisyonunda, 2012 Olimpiyatları'nda (gümüş madalya kazandığı), ve 2013 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda Brezilya'nın zaferine tanıklık etmiştir.

Son Başarılar ve Sözleşme Uzatma

Lucas, São Paulo'ya dönüşünde etkileyici performanslar sergilemeye devam etti. Copa Sudamericana'da attığı kritik goller ve São Paulo'nun ilk Copa do Brasil şampiyonluğunu elde etmesi bu dönemin önemli anlarından sadece birkaçıdır. Aralık 2023'te, São Paulo ile olan sözleşmesini 2026 yılının sonuna kadar uzattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa