Philippe Coutinho kimdir?

Premier League takımlarından Aston Villa'dan kiralık olarak Dûrî Nücûm Katar ekibi Ed-Dehil'de forma giymekte olan Philippe Coutinho kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
09 Şubat 2024 13:55
GÜNCELLEME
09 Şubat 2024 14:00
Philippe Coutinho kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Rio de Janeiro doğumlu futbolcu Philippe Coutinho Correia, Premier League ekibi Aston Villa'dan kiralık olarak Dûrî Nücûm Katar ekibi Ed-Dehil'de forma giymeye başladı. 

Kariyerinin Başlangıcı

Coutinho, futbola Vasco da Gama'nın genç takımında başladı ve olağanüstü yetenekleriyle dikkat çekti. Serie A kulübü Internazionale ile 2008'de sözleşme imzalayarak Avrupa futboluna adım attı. Bu süreçte Vasco da Gama'ya kiralık olarak geri döndü ve genç yaşına rağmen önemli bir oyuncu haline geldi.

Liverpool ve İngiltere Macerası

2013 yılında Premier League kulübü Liverpool'a transfer olan Coutinho, burada büyük bir gelişim gösterdi. Özellikle Muhammed Salah, Roberto Firmino ve Sadio Mané ile oluşturdukları etkileyici hücum dörtlüsüyle büyük başarılara imza attı. 2015'te PFA Yılın Takımı'na seçilen oyuncu, Liverpool'dan sonra Barcelona'ya transfer oldu.

Barcelona ve Bayern Münih Deneyimi

Coutinho, 2018'de Barcelona'ya transfer oldu ve burada La Liga şampiyonlukları yaşadı. Ancak 2019-20 sezonunda Bundesliga ekibi Bayern Münih'e kiralık olarak gitti ve üçleme yaşayan takımın önemli bir parçası oldu. Barcelona'ya dönüşü sonrasında yaşadığı sakatlık, performansını etkiledi.

Aston Villa'ya Transfer ve Yeniden Parlama

Coutinho, 2022'nin başlarında Premier League ekibi Aston Villa'ya kiralık olarak transfer oldu. Steven Gerrard'ın teknik direktörlüğündeki Aston Villa'da ilk maçına çıkan Coutinho, Manchester United karşısında attığı golle dikkat çekti.

Millî Takım Başarıları

Brezilya Millî Takımı'nda da başarılı bir kariyere sahip olan Coutinho, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda attığı gollerle ön plana çıktı. 2019 Copa América'da da şampiyonluk yaşayan oyuncu, millî formayla birçok önemli anı paylaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa