Yumaklı’nın “misafir” kelimesi çarpıtıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın "turist" anlamında kullandığı "misafir" kelimesinin Ümit Özdağ tarafından kasıtlı olarak “sığınmacı” şeklinde çarpıtıldığı bildirildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
11 Şubat 2024 21:11
GÜNCELLEME
11 Şubat 2024 21:20
Yumaklı’nın “misafir” kelimesi çarpıtıldı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin'de gerçekleştirdiği bir konuşmada "turist" anlamında kullandığı "misafir" kelimesinin, çeşitli platformlarda yanlış yorumlandığını veya farklı anlamlara çekildiğini dile getirdi. Bakan Yumaklı, bu durumu sosyal medya X'teki @ibrahimyumakli hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla kamuoyuna duyurdu.

Açıklamalar ve rakamlarla gerçekler

Yumaklı, konuşmasında, Türkiye'de hem vatandaşların hem de ülkeyi ziyaret eden turistlerin gıda ihtiyaçlarının nasıl karşılandığını ve bu sürecin sorunsuz bir şekilde devam ettirilmesi adına yapılan çalışmaları detaylı rakamlarla anlattığını hatırlattı. Bakan, konuşmasının genel bağlamı ve içeriğine dikkat çekerek, kullanılan "misafir" teriminin açıkça turistleri işaret ettiğini, turizm sektöründe bu ifadenin yaygın olarak kullanıldığını belirtti.

Turizm ve tarımın entegrasyonu

Yumaklı, Türkiye'nin tarım ve turizm potansiyelinin her geçen gün arttığına işaret ederek, bu iki sektörün birbiriyle olan etkileşiminin önemini vurguladı. Gıda politikalarını belirlerken, her yıl artan turist sayısını da dikkate aldıklarını, bu sayede hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de açıklama yaptı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de, sosyal medya platformu X’teki @dmmiletisim hesabından yaptığı açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'ülkemize 105 milyon sığınmacının geleceğini' söyledi" iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

İddianın çıkış kaynağı Ümit Özdağ

Türkiye’yi karşıtıran provokatif çıkışın kaynağı yine Ümit Özdağ oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya platformu X’teki @umitozdag hesabından yaptığı paylaşımda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın “turist” anlamında kullandığı “misafir” kelimesini “sığınmacı” olarak yansıttı.

Ümit Özdağ, paylaşımında şu iddialarda bulunmuştu:

“Yıllardan buyana 2050’ye kadar dünyada en az 300 milyon en çok 1 milyar 200 milyon insan yer değiştirecek , Türkiye göç yolu üzerinde, önlem almalı, Anadolu Kalesi ile sınırları kapatmalıyız diyoruz. AK Partili tarım bakanı aşağıdaki konuşmasında dün 2050 senesinde Türk nüfusun 105 milyon olacağını ve en az 105 milyonda sığınmacı olacağını, onlara da bakmak için tarımı organize etmemiz gerektiğini söylüyor. Buna da İngilizceden tercüme YENİ NORMAL diyor. Ey Türk Milleti, bu da seni uyandıramaz ise hiç bir şey uyandıramaz. Bu yeni normal değil yeni ANORMAL. Ülkemizi işgal ettirmeyeceğiz. Atatürk’ün izinde Zafer Partililer ailelerini ve vatanlarını savunacak. Sizi de bu savunmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.