Hüseyin Çimşir kimdir?

Eski milli futbolcu ve teknik direktör olan Hüseyin Çimşir kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 11:50
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 11:54
Hüseyin Çimşir kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

26 Mayıs 1979 tarihinde Trabzon'da doğan Hüseyin Çimşir, Türk futbolunun önemli isimlerinden biridir. Futbol kariyerine Trabzonspor altyapısında başlayan Çimşir, Igor Nikolovski'nin transferi karşılığında Sakaryaspor'a verildi. Ardından Antalyaspor forması giydi, ancak Trabzonspor'a geri döndü.

Trabzonspor'da uzun yıllar mücadele eden ve bir dönem kaptanlık yapan Hüseyin, 2008-2009 sezonu sonunda sözleşmesinin bitmesi ve kulübün isteksiz davranması nedeniyle Trabzonspor'dan ayrıldı. Dinamo Tiflis ve birçok Anadolu takımından teklif almasına rağmen, 2+1 yıllık sözleşme imzalayarak Bursaspor'a transfer oldu. Bursaspor'un şampiyon kadrosunda yer aldı.

Futbolculuk kariyerinde, Türk millî takımına yükselmiş olan Hüseyin Çimşir, özellikle agresif hareketleri ve Fenerbahçe maçındaki hatalarıyla dikkat çekti. Bu durum, Trabzonspor taraftarının tepkisini çekti ve yönetimle anlaşmazlık yaşadı. Teknik direktör Hugo Broos'un beğenisini kazansa da yönetim tarafından takıma dönüşü kabul edilmedi.

Teknik Direktörlük Kariyeri

Futbolun Ardından Teknik Adam: Hüseyin Çimşir

Futbolu bıraktıktan sonra 2012-13 sezonunda Trabzon Akçaabat FK U14 takımında ilk teknik direktörlük deneyimine başlayan Çimşir, sırasıyla Akhisar Belediyespor, Osmanlıspor, Konyaspor ve Trabzonspor'da yardımcı antrenörlük yaptı.

30 Aralık 2019'da Ünal Karaman'ın istifasının ardından Trabzonspor'un teknik direktörlük görevine getirilen Hüseyin Çimşir, 20 Temmuz 2020'de görevinden ayrıldı. Ardından 2 Aralık 2020'de BB Erzurumspor'da teknik direktörlük kariyerine devam etti. Ancak, 22 Aralık 2020'de bu görevine son verildi ve şu anda takım çalıştırmamaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.