Ömer Erdoğan kimdir?

Defans mevkiinde forma giymiş Alman vatandaşlığı da bulunan Türk teknik direktör ve eski millî futbolcu Ömer Erdoğan kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 12:01
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 12:07
Ömer Erdoğan kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

3 Mayıs 1977 tarihinde Kassel, Almanya'da doğan Ömer Erdoğan, futbolculuk kariyerine Almanya'da başladı. Babasının futbola olan ilgisi ve desteğiyle altı-yedi yaşlarında altyapı takımlarında oynamaya başladı. 17 yaşında profesyonel futbol hayatına adım atan Erdoğan, bu dönemde Almanya'da yetişti.

18 yaşında St. Pauli'ye transfer olan Ömer Erdoğan, ardından Erzurumspor ve Diyarbakırspor gibi takımlarda forma giydikten sonra 2001-02 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da bir süre yedek kalan Erdoğan, zamanla forma şansı buldu ancak teknik değişikliklerle tekrar yedek kategorisine düştü. Malatyaspor ve Bursaspor gibi takımlarda da başarılı performans sergileyen futbolcu, aktif futbol kariyerini 2013 yılında Bursaspor'da sonlandırdı.

Millî Takım ve Antrenörlük Kariyeri

Türk Millî Takımı ve Antrenörlük Serüveni: Ömer Erdoğan

Ömer Erdoğan, Türkiye millî takımında ilk kez 30 Nisan 2003 tarihinde Türkiye A2 ile Almanya'ya karşı oynanan maçta forma giydi. Türkiye A millî takımına ise ilk kez 27 Ağustos 2010 tarihinde aday kadroya çağrıldı.

Futbolculuğu bıraktıktan sonra 2013 yılında antrenörlük kariyerine adım atan Erdoğan, Eskişehirspor'da yardımcı antrenörlük görevini üstlendi. 2020-2022 yılları arasında Hatayspor'un teknik direktörlüğünü başarıyla yürüttü. 2022 yılında MKE Ankaragücü ile sözleşme imzalayarak Türk futboluna hizmet vermeye devam etti. Ancak, daha sonra MKE Ankaragücü'nden istifa ederek Alanyaspor'da teknik direktörlük görevine başladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.