Orhan Çıkırıkçı kimdir?

İstanbulspor yardımcı antrenörlüğü yapmakta olan eski milli futbolcu Orhan Çıkırıkçı kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 12:08
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 12:11
Orhan Çıkırıkçı kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Orhan Çıkırıkçı, Türk eski millî futbolcu ve teknik direktördür. 15 Nisan 1967 tarihinde Kırklareli'de doğan Çıkırıkçı, futbol kariyerine Trabzonspor'da başlamış ve kulübün efsane futbolcularından biri olarak kabul edilmiştir. Süratli oyun tarzı nedeniyle "Rüzgarın Oğlu" olarak anılan Çıkırıkçı, Trabzonspor taraftarları ve camiası tarafından büyük bir sevgiyle anılmaktadır.

Sol ayağındaki muazzam yetenekleri ve sol taraftan yaptığı etkileyici bindirmeleri ile bilinen Orhan Çıkırıkçı, Trabzonspor'un sağ tarafını çökerten bir futbolcu olarak tanımlanmıştır. Trabzonspor, Orhan Kaynak'ı transfer ettikten sonra iki futbolcuyu ayırt edebilmek adına medya tarafından "Büyük Orhan" olarak anılmıştır.

Millî Takım Kariyeri

1996 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde 12 Ekim 1994 tarihinde İzlanda ile oynanan maçta kaleci Kristinson ile çarpışarak ayağını kıran Orhan Çıkırıkçı, uzun bir süre futboldan uzak kalmıştır. Ancak, 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda millî takım kadrosunda yer alarak futbol kariyerine dönüş yapmıştır.

Teknik Direktörlük Kariyeri

Orhan Çıkırıkçı, futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktörlük alanında da çalışmalara başlamıştır. Şu anda İstanbulspor'da yardımcı antrenörlük görevini üstlenmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.