Hakan Yakın kimdir?

Türk asıllı İsviçreli eski futbolcu ve teknik direktör Hakan Yakın kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 12:21
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 13:15
Hakan Yakın kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Hakan Yakın, 22 Şubat 1977 tarihinde Basel'de doğan Türk asıllı İsviçreli eski bir futbolcudur. Kariyeri boyunca çeşitli kulüplerde forma giymiştir. Paris Saint-Germain, Stuttgart, Galatasaray ve Al-Gharafa gibi takımlarda oynamıştır. Özellikle İsviçre millî futbol takımında gösterdiği performansla dikkat çeken Hakan, Euro 2004 ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda millî takım formasını başarıyla temsil etmiştir.

Hakan Yakın'ın futbol kariyerindeki dönemlerden biri Paris Saint-Germain'de geçmiştir; ancak burada hiç forma giymeden gönderilmiştir. Stuttgart'ta 9 lig maçı ve 2 kupa maçında forma şansı bulmuş, ancak gol atamamıştır. Galatasaray'da ise sadece 2 maça çıkabilmiştir. Al-Gharafa takımında ise 15 maçta görev almış ve 5 gol atmıştır.

Millî Takım Kariyeri:

Hakan Yakın, İsviçre millî futbol takımında 50'ye yakın karşılaşmada forma giymiş ve Euro 2004 ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda takımını temsil etmiştir. Özellikle Euro 2008'de İsviçre'nin attığı tüm gollerin sahibi olmuş ve turnuvada dikkat çekmiştir. Aynı turnuvada oynanan İsviçre-Türkiye maçında takımının ilk ve tek golünü atmıştır.

Teknik Direktörlük Kariyeri:

Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra Hakan Yakın, İstanbulspor'u çalıştırmaktadır. Başarıları ve futbol bilgisiyle teknik direktörlük kariyerine atılmış ve takımına liderlik etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.