Tolunay Kafkas kimdir?

Teknik direktör ve eski millî futbolcu olan Tolunay Kafkas kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 13:22
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 13:29
Tolunay Kafkas kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Hakkı Tolunay Kafkas, 21 Mart 1968 tarihinde Ankara'da doğan Türk teknik direktör ve eski millî futbolcudur. Futbolculuk kariyerine Türkiye'de PTT'de başlamış ve sırasıyla Keçiörengücü, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Konyaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor ve Denizlispor gibi takımlarda oynamıştır. Trabzonspor'da geçirdiği dönem, kariyerinin en parlak anlarına sahne olmuştur. 2002 yılında Avusturya'ya transfer olarak ASKÖ Pasching, LASK ve Admira Wacker takımlarında oynamıştır. Toplamda 35 kez Türkiye millî futbol takımının formasını giymiş, orta saha mevkiinde görev almıştır.

Teknik Direktörlük Kariyeri:

Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra Tolunay Kafkas, teknik direktörlük serüvenine atılmıştır. 2007-2008 sezonunda Kayserispor'un başına geçmiş ve ilk sezonunda büyük başarı elde ederek Türkiye Kupası'nı kazandırmıştır. Ayrıca ligi 55 puanla 5. sırada tamamlayarak takımını UEFA Kupası'na taşımıştır.

Başarılı bir sürecin ardından Gaziantepspor'un başına geçen Kafkas, 2010-2011 sezonunu 4. sırada tamamlayarak dikkat çekmiştir. Ancak istifa kararı aldığı dönemde, yönetim tarafından devam etmesi için ikna edilmiş, ancak bir süre sonra tekrar istifa etmiş ve bu kez istifası kabul edilmiştir.

Tolunay Kafkas, 2013 yılında Trabzonspor'un teknik direktörlüğüne getirilmiş ve bu görevi üstlendiği süreçte takımın performansını yönetmiştir.

Karabükspor'da geçirdiği dönemde kulüp tarihinde ilk kez Avrupa Kupalarına katılma başarısı gösteren Kafkas, UEFA Avrupa Ligi'nde Saint-Étienne takımına elenmiştir.

Farklı takımlarda görev aldıktan sonra 2023 yılında Ankaragücü ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Kafkas, kariyerine yeni bir sayfa açmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.