Arjantin lideri, devlete “suç örgütü” dedi

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, devlet yapılanmasını "suç örgütü" olarak niteledi ve düşman olarak gördüğünü söyledi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 01:00
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 01:09
Arjantin lideri, devlete “suç örgütü” dedi
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Arjantin'in yeni lideri Javier Milei, devlet yapılanması hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İtalya ve Vatikan ziyaretleri esnasında bir İtalyan televizyon programına katılan Milei, devleti ve politikacıları sert bir dille eleştirdi. Kendini "anarko-kapitalist" olarak tanımlayan Milei, devlete olan derin nefretini ve onu bir "suç örgütü" olarak gördüğünü belirtti.

Devlete ve politikacılara yönelik eleştiriler

Milei, devletin halktan vergi yoluyla sürekli olarak "hırsızlık" yaptığını öne sürdü. Programda yaptığı açıklamalarda, politikacıları toplumun "en kötü" bireyleri olarak nitelendirdi ve bu görüşlerini, devletin halk üzerindeki olumsuz etkilerine dayandırdı.

Komünizm eleştirisi ve Papa Franciscus'a yönelik değişen bakış açısı

Ultra liberal ve aşırı sağ görüşleriyle tanınan Milei, komünizmi de sert bir dille eleştirdi. Komünizmi "ruh hastalığı" olarak adlandıran Milei, sosyalistleri ve komünizme geri dönmek isteyenleri "korkak" olarak tanımladı. Kasım 2023'te Arjantin Devlet Başkanı olarak seçilen Milei, daha önce eleştirdiği Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Franciscus hakkındaki görüşlerini değiştirdiğini ve onu Arjantin için önemli bir figür olarak kabul ettiğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa