Nilperi Şahinkaya kimdir?

Yer aldığı dizi ve filmler ile adından söz ettiren oyuncu Nilperi Şahinkaya kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 15:05
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 15:19
Nilperi Şahinkaya kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Nilperi Şahinkaya, 23 Şubat 1988 tarihinde Senegal'de dünyaya gelmiştir. Diplomat olan babası Salim Levent Şahinkaya'nın görevi nedeniyle Senegal'de doğan Nilperi Şahinkaya, ilkokul eğitimini Paris’te, ortaokul eğitimini Bern’de tamamladı. Ankara'ya yerleştikten sonra 2006 yılında Charles de Gaulle Fransız Lisesi'nden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde 2006-2010 yılları arasında eğitim aldı ve yüksek şeref listesine girerek mezun oldu.

Kariyer Hayatı

Nilperi Şahinkaya'nın kariyeri, okul yıllarında Deniz Yıldızı adlı dizide rol almasıyla başladı. 2010 yılında Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Mesude karakterini canlandırarak İstanbul’a yerleşti. Kayıp dizisinde Defne ve Sedef karakterlerini oynadı. Kiraz Mevsimi adlı dizide Şeyma karakteri ile, N'olur Ayrılalım adlı dizide ise Temmuz Akıncı karakterini canlandırdı.

Aynı zamanda Hira Tekindor'un yönetmenliğinde Oyun Atölyesi'nde sahnelenen Kim Korkar Hain Kurttan adlı oyunda Honey karakteriyle yer aldı. 2017 yılında, atv'de yayımlanan Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisinde Aslı karakterini canlandırdı. Aynen Aynen dizisinde de Kerem Bürsin ve Uraz Kaygılaroğlu ile başrolleri paylaştı.

Yasak Elma dizisinde Cansu Yıldırım karakterini canlandıran Nilperi Şahinkaya, geniş bir projeler yelpazesi ile Türk televizyon dünyasında adından söz ettirmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa