İsrail, el-Emel Hastanesi çevresini bombaladı

Filistin Kızılayı, terör örgütü İsrail'in el-Emel Hastanesi çevresini yoğun bombardımanla vurduğunu duyurdu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 20:10
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 20:14
İsrail, el-Emel Hastanesi çevresini bombaladı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde faaliyet gösteren el-Emel Hastanesi çevresinin İsrail ordusu tarafından yoğun bombardımana tutulduğunu duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği bu şiddetli saldırılar sonucunda hastanede maddi hasarın meydana geldiği bildirildi.

SAĞLIK HİZMETLERİNE BASKI ARTIYOR

İsrail ordusunun, Han Yunus kentindeki sağlık sistemine yönelik baskılarını kuşatmalar ve yerinden edilmiş kişileri zorla tahliye etme gibi eylemlerle artırdığı belirtiliyor. Bu baskılar, özellikle hastanelere sığınan yerinden edilmiş Filistinlilere karşı yoğunlaştı.

NASIR HASTANESİNDE ZORLA TAHLİYE

İsrail ordusu, ayrıca Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'ni kuşatma altına alarak, binlerce sığındığı Filistinliyi silah zoruyla tahliye etti. Yerel medya, İsrail askerlerinin hastaneyi işgale hazırlandığı yönünde haberler yayımladı.

FİLİSTİN'DE AĞIR İNSAN KAYIPLARI

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılar sonucunda, 12 bin 300'ü çocuk ve 8 bin 400'ü kadın olmak üzere toplamda 28 bin 576 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 68 bin 291 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Saldırılar neticesinde enkaz altında kalan binlerce kişinin olduğu da belirtiliyor.

SİVİL ALTYAPININ HEDEF ALINMASI

İsrail saldırılarının, halkın sığınağı olan hastane ve eğitim kurumlarını da hedef alarak sivil altyapıya büyük zarar verdiği vurgulanıyor. Bu durum, bölgedeki insani krizin daha da derinleşmesine neden oluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa