İrlanda’dan İsrail’e: Öfke gözlerini kör etmiş

Terör örgütü İsrail için "öfke gözlerini kör etmiş" ifadesini kullanan İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, "İsrail'in, dünyadaki hiçbir ülkeyi dinlemediği çok ama çok açık. Artık Amerikalıları bile dinlediklerini sanmıyorum" dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 20:17
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 20:24
İrlanda’dan İsrail’e: Öfke gözlerini kör etmiş
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, İsrail'in artan saldırganlığına ve uluslararası toplumun uyarılarını dikkate almamasına sert tepki gösterdi. İrlanda parlamentosunun alt kanadı Dail'de gerçekleştirilen oturumda konuşan Varadkar, İsrail'in tutumunun öfke tarafından körleştirildiğini ve bu yolun devamında, ülkenin kendi güvenliğini tehlikeye atacak adımlar attığını ifade etti. Başbakan, "İsrail'in, ABD dahil dünyadaki hiçbir ülkeyi artık dinlemediği aşikâr. Öfkenin onları kör ettiğine ve bu gidişatın uzun vadede kendi güvenliklerini daha da riske atacağına inanıyorum" dedi.

REFAH'TA KATLİAM RİSKİ

Varadkar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne ve özellikle Refah bölgesine yönelik olası bir kara harekatının, ciddi bir katliam riski taşıdığını vurguladı. Bu harekatın, İsrail'in uluslararası hukuka aykırı eylemlerine bir yenisini daha ekleyeceğini belirtti.

NETANYAHU YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Ana muhalefet partisi Sinn Fein'in lideri Mary Lou McDonald da İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarını kınayarak, İsrail'in dünya liderleri tarafından hesaba çekilmediğini ve bu sebeple cezasız kaldığını dile getirdi. McDonald, "İsrail, cezasız bir şekilde Gazze halkına yönelik soykırım savaşını sürdürüyor. Refah'taki milyonlarca Filistinli mülteci, dünyanın gözü önünde, Gazze Şehri ve Han Yunus'tan çıkarılanlarla aynı kabusu yaşıyor" ifadelerini kullandı.

İRLANDA HÜKÜMETİNE VE ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

McDonald, İrlanda hükümetinin ve uluslararası toplumun, İsrail'in eylemlerine karşı daha net bir duruş sergilemesi gerektiğini belirtti. İsrail Büyükelçisi'nin İrlanda'dan gönderilmesi ve İsrail'e silah desteğinin durdurulması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda Avrupa devletleri, İngiltere ve ABD'nin İsrail'in eylemlerine destek vermemesi çağrısında bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa