Afrika Birliği liderinden İsrail’e çok sert sözler!

Afrika Birliği lideri Musa Faki Muhammed, “Bu bir yok etme savaşıdır” diyerek İsrail'in saldırganlığını sert sözlerle eleştirdi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 21:10
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 21:19
Afrika Birliği liderinden İsrail’e çok sert sözler!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, İsrail'in Filistin halkına yönelik devam eden saldırılarını "bir yok etme savaşı" olarak nitelendirerek sert bir dille eleştirdi. Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da, Afrika Birliği Zirvesi öncesinde düzenlenen Dışişleri Bakanları Yürütme Kurulu Toplantısı'nda konuşan Muhammed, Filistin halkının yaşadığı acıları vurguladı.

DÜNYA GÜÇLERİNİN SESSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Muhammed, konuşmasında dünyanın birçok büyük gücünün İsrail'in eylemlerini sessizlikle karşıladığını eleştirerek, özellikle demokratik değerlerin ve ilkelerin yüceltildiği bir zamanda bu sessizliğin bir "paradoks" oluşturduğunu belirtti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME VE ADALETE VURGU

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı, Filistin meselesinde uluslararası hukuka dayalı iki devletli çözümün önemini vurgulayarak, barışın ancak adaletle ve tüm tarafların temel haklarının tanınmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti. Ayrıca, bölgedeki tüm tutuklu ve rehinelerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

AFRİKA BİRLİĞİ ZİRVESİ'NDE KITANIN SORUNLARI ELE ALINACAK

Musa Faki Muhammed'in bu çarpıcı açıklamaları, Afrika kıtasının karşı karşıya olduğu önemli sorunları ele almak üzere toplanacak olan 37. Afrika Birliği Zirvesi öncesi geldi. Zirvede, kıtanın liderleri bir araya gelerek çeşitli meseleler üzerinde duracak ve çözüm yolları arayacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa