İstihbarat Komitesi: ABD ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, ABD’nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi ile karşı karşıya olduğunu duyurarak, “Başkan Biden konuyla ilgili bilgileri Kongre'ye sunmalı” dedi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise konuyla ilgilendiklerini bildirdi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 21:50
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 21:52
İstihbarat Komitesi: ABD ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya
Kay
Kaynak Kaynak: AA

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, ülkenin karşı karşıya olduğu "ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" konusunda kamuoyunu ve Kongre'yi bilgilendirdi. Turner, Başkan Joe Biden'a bu tehditle ilgili tüm bilgi ve belgeleri Kongre ile paylaşma çağrısında bulundu.

TEHDİTLE İLGİLİ DETAYLAR GİZEMİNİ KORUYOR

Yapılan yazılı açıklamada, Turner, Amerika Birleşik Devletleri'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle yüz yüze olduğunu vurguladı. Bu tehditin doğası hakkında detay vermeyen Turner, tüm Kongre üyelerinin bu durum hakkında bilgilendirildiğini ve Biden yönetiminden konuyla ilgili tüm bilgilerin açıklanmasını istediğini belirtti.

YABANCI ASKERİ KAPASİTEYE İLİŞKİN ENDİŞELER

Turner, Kongre üyelerine gönderdiği mektupta, bahsi geçen tehdidin "istikrarsızlaştırıcı yabancı bir askeri kapasite" ile ilgili olduğunu açıkladı. Bu ifadeler, tehdidin doğasına dair spekülasyonlara yol açtı.

BEYAZ SARAY'DAN YANIT VE GÖRÜŞME PLANI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, konuyla ilgili yapılan açıklamaların ardından Beyaz Saray'da bir brifing düzenleyerek, Turner'ın açıklamasını değerlendirdiklerini ve ilgili istihbarat komitesi üyeleriyle bir araya geleceklerini duyurdu. Sullivan, bu görüşmenin perşembe günü gerçekleşeceğini ve konunun detaylı bir şekilde ele alınacağını ifade etti. Ayrıca, Turner'ın açıklamasının kendisi için "sürpriz" olduğunu belirtti.

RUSYA İLE İLGİLİ İSTİHBARAT İDDİALARI

Amerikan medyasında yer alan bazı haberler, söz konusu ulusal güvenlik tehdidinin Rusya ile ilgili bir istihbarat meselesi olabileceğini öne sürdü. Bu iddialar, konunun uluslararası boyutunu ve potansiyel etkilerini daha da merak konusu yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa