BM ülkelerinden BMGK’ya “Gazze’de sorumluluğu üstlen” çağrısı

BM üyesi bazı ülkeler, BMGK'ye (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) sorumluluğunu üstlenme ve Gazze'de ateşkesi sağlama çağrısı yaptı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
14 Şubat 2024 23:33
GÜNCELLEME
14 Şubat 2024 23:34
BM ülkelerinden BMGK’ya “Gazze’de sorumluluğu üstlen” çağrısı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde Gazze konusunda etkinlik gösteren üye ülkelerin temsilcileri, BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Gazze'deki durumu acilen ele alarak ateşkes sağlama yönünde çağrıda bulundular.

FİLİSTİN'DEN TEŞEKKÜR MESAJI

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Türkiye ve Arap Grubu ülkeleri dahil olmak üzere desteklerini esirgemeyen çok sayıda ülkenin temsilcilerine Filistin halkına gösterdikleri dayanışma ve destek için teşekkürlerini iletti.

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARI VE REAKSİYONLAR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah'a yönelik işgal tehdidini hatırlatan Mansur, bu sözlerin Filistinlileri Mısır'ın Sina bölgesine itme amacı taşıdığını vurguladı. Bu açıklamaların ardından BMGK üyeleriyle gerçekleştirilen toplantılarda, Gazze'de ateşkes çağrısını içeren Cezayir tarafından hazırlanan karar tasarısına geniş çaplı destek gözlemlendi.

GAZZE'DE ATEŞKESİN ÖNEMİ

Mansur, BMGK'nin mevcut güç ve yetkilerini kullanarak, Gazze'de çatışmaları durdurma ve Refah'taki olası bir faciayı önleme sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini ifade etti. İsrail'in Gazze Şeridi'nden çekilmesi ve savaşın sona erdirilmesi için yapılan tüm çabaların altını çizen Mansur, bu hedefe ulaşmanın yolu olarak BMGK'de kabul edilmesi gereken ateşkes çağrısı yapan kararın önemine dikkat çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa