Netanyahu, Refah’ta katliam yapmakta kararlı!

Haydut ve işgalci İsrail terör örgütünün elebaşı, Gazze kasabı Binyamin Netanyahu, uluslararası uyarılara rağmen, Refah kentine kara saldırısı açıklamasını yineledi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
15 Şubat 2024 00:15
GÜNCELLEME
15 Şubat 2024 00:20
Netanyahu, Refah’ta katliam yapmakta kararlı!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası toplumun yoğun uyarılarına rağmen, Filistinlilerin son sığınağı olan Refah bölgesine yönelik kara saldırısı planlarının devam ettiğini belirtti. Bu açıklamalar, Netanyahu'nun X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımlarla kamuoyuna duyuruldu.

SALDIRI PLANININ DETAYLARI

Netanyahu, Refah'a yönelik saldırı planları hakkında konuşurken, "Zaferi elde edene kadar mücadele edeceğiz. Bu, sivillerin savaş bölgelerini terk etmesine olanak tanıdıktan sonra Refah'ta da kapsamlı bir operasyonu içeriyor." şeklinde konuştu. Bu ifadeler, İsrail'in bölgeye yönelik askeri harekatının şiddetini ve kapsamını gözler önüne seriyor.

ULUSLARARASI TEPKİLER

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, pek çok uluslararası kuruluş ve ülke, İsrail'e Refah'a yapılacak kara saldırısının ağır sonuçları olacağı konusunda uyarılarda bulundu. Bu uyarılar, Refah'a yapılacak herhangi bir askeri müdahalenin, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştireceğine dikkat çekiyor.

REFAH'IN NÜFUSU VE İNSANİ DURUM

İsrail saldırıları öncesi Gazze'nin Mısır sınırında bulunan Refah kenti, yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. 7 Ekim'deki İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nin 2,3 milyonluk nüfusundan 1,9 milyon kişi yerinden edildi. İsrail'in "güvenli" olarak nitelendirdiği Refah, yerinden edilen Filistinlilerin büyük bir bölümü tarafından sığınak olarak kullanıldı. Bu durum, Refah'ın nüfusunun 4 kat artarak 1,4 milyona çıkmasına yol açtı.

YAŞAM MÜCADELESİ

Yeterli konutun bulunmaması nedeniyle, Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldı.

SALDIRI TEHDİDİ VE SİVİLLERİN DURUMU

İsrail güçlerinin Refah kentini hedef alan sık sık hava saldırıları düzenlemesi ve olası bir kara saldırısının başlaması halinde, Gazze Şeridi'ndeki sivillerin sığınacak başka bir yerinin kalmayacağı endişesi giderek artıyor. Bu durum, bölgedeki insani krizin daha da derinleşebileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa