ABD’den İsrail’e “Refah” ricası!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, güvenilir ve uygulanabilir bir plan olmadan İsrail'in Refah'a saldırısına karşı olduklarını söyledi. Sullivan, İsrail'in söz verdiğinin aksine un taşıyan kamyonlarının Gazze'ye girişine engel olduğunu, verdiği sözü tutmalarını beklediklerini ifade etti. Sullivan, ABD'nin İsrail'e her türlü desteğinin süreceğini belirtti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
15 Şubat 2024 00:29
GÜNCELLEME
15 Şubat 2024 00:39
ABD’den İsrail’e “Refah” ricası!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail'in Refah bölgesine yönelik herhangi bir askeri harekatın "güvenilir ve uygulanabilir" bir plana dayanması gerektiğini vurguladı. Sullivan, bu konuda İsrail ile yakın diyalog içinde olduklarını ifade etti.

BEYAZ SARAY'DA KRİTİK DEĞERLENDİRME

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında Gazze ve Refah'taki durumu ele alan Sullivan, İsrail yetkilileri ile sürdürülen temaslarına değindi. İsrail'in kendini savunma hakkına saygı duyduklarını belirten Sullivan, Hamas ile mücadelenin desteklendiğini ancak sivil kayıplar konusundaki endişelerin de İsrail ile her fırsatta paylaşıldığını dile getirdi.

REFAH'TA İNSANİ DURUMA DİKKAT ÇEKTİ

Sullivan, İsrail'e, Refah'taki sivil halkın korunmasının yanı sıra insani yardımların nasıl sağlanacağına dair sorular yönelttiklerini söyledi. Refah'a sığınan insanların gıda, su, ilaç gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da Mısır ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

UN TAŞIYAN KAMYONLARIN GEÇİŞİNE İZİN BEKLENTİSİ

ABD'li danışman, İsrail'in daha önce un taşıyan kamyonların geçişine izin vereceğine dair taahhüdünde bulunduğunu ancak bu sözün henüz yerine getirilmediğini belirtti. Sullivan, İsrail'den bu konudaki taahhüdüne uymasını beklediklerini vurguladı.

ABD-İSRAİL İLİŞKİLERİ VE NETANYAHU'NUN TUTUMU

"Netanyahu, ABD'yi zor durumda bırakmak mı istiyor?" şeklindeki bir soruya cevap veren Sullivan, ABD'nin İsrail'e desteğinin süreceğini ve Biden-Netanyahu ilişkilerinin iyi olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa