Husiler 34 gemi vurdu! Yemen’e 403 saldırı geldi

Husiler, 7 Ekim’den bu yana 34 İsrail, ABD ve İngiltere gemisini vurduklarını, ABD ve İngiltere’nin ise ocak ayından bu tarafa Yemen'e 403 saldırı düzenlediğini duyurdu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
15 Şubat 2024 01:17
GÜNCELLEME
15 Şubat 2024 01:22
Husiler 34 gemi vurdu! Yemen’e 403 saldırı geldi
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Yemen'de İran destekli Husiler, Ocak ayından itibaren ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılar düzenlediğini ve bu saldırıların sayısının 403'e ulaştığını açıkladı. Bu bilgi, Husilerin kontrolündeki ve uluslararası alanda tanınmayan Sana merkezli hükümetin sözcüsü Dayfullah eş-Şami tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

SALDIRILARIN DETAYLARI

Dayfullah eş-Şami, Amerikan ve İngiliz savaş uçakları ile gemilerinin Yemen'e yönelik düzenlediği 403 saldırının, 203'ünün hava saldırısı olduğunu ve bunlardan 86'sının son bir hafta içinde gerçekleştiğini belirtti. Husiler, bu saldırıları, Yemen'in Filistin meselesindeki kararlı tutumundan dolayı bir baskı yöntemi olarak değerlendiriyor.

YEMEN'İN FİLİSTİN TUTUMU

Şami, Yemen'in Filistin meselesinde sadece sözlü değil, eylemlerle de destek verdiğini vurgulayarak, bu desteklerin başkent Sana ve çeşitli bölgelerde düzenlenen milyonluk yürüyüşler, İsrail mevzilerine yönelik askeri operasyonlar ve İsrail gemilerinin bölgedeki seyrüseferinin engellenmesi şeklinde gerçekleştiğini ifade etti.

KIZILDENİZ'DE GEMİ OPERASYONLARI

Husiler, 7 Ekim'den itibaren, İsrail'in Gazze'ye saldırı başlatmasından bu yana, Kızıldeniz'de ABD, İngiltere ve İsrail'e ait toplam 34 gemiyi hedef aldıklarını duyurdu. Şami, bu operasyonların sadece belirtilen ülkelere ait gemilere yönelik olduğunu ve Kızıldeniz'de uluslararası seyrüseferi tehdit ettiğini öne sürdü.

ASKERİLEŞTİRME VE SEYRÜSEFER TEHDİDİ

Şami, Kızıldeniz'deki askerileştirmenin ABD ve İngiltere tarafından yapıldığını, bu durumun İsrail'in deniz seyrüseferini koruma bahanesiyle uluslararası seyrüseferi riske attığını belirtti. Ayrıca, Husi deniz kuvvetlerinin operasyonlarının ardından İsrail gemilerinin bölgedeki varlığının sıfıra indiğini iddia etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa