Rusya Ukrayna'daki eylemlerinde gecikti... Açıklama Putin'den geldi...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Minsk anlaşmalarını uygulamamasının ''özel askeri operasyonu'' tetiklediğini belirterek, ''Pişman olduğumuz tek konu, muhatabımızın düzgün insanlar olduğunu düşünerek faal eylemlerimize daha erken başlamamış olmamızdır.'' dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Şubat 2024 06:15
GÜNCELLEME
15 Şubat 2024 05:29
Rusya Ukrayna'daki eylemlerinde gecikti... Açıklama Putin'den geldi...
AA
Kaynak AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya-1 kanalının muhabirine verdiği ve Kremlin tarafından yayınlanan röportajda Ukrayna savaşı ve geçen hafta eski Fox News sunucusu Tucker Carlson'a verdiği röportajla ilgili açıklamalarda bulundu.

Putin, Ukrayna'nın NATO'ya katılma olasılığından duydukları endişeyi belirterek, "Bu, güvenliğimizi tehdit eder çünkü NATO'nun doğuya doğru genişlemesi sürekli bir aldatmacadır. Beş genişleme yaptılar, tamamen aldatmaca." şeklinde konuştu.

Rusya'nın Ukrayna konusunda öncelikle barışçıl çözüm yolları aradığını ancak Minsk anlaşmalarının uygulanmasında kandırıldıklarını vurgulayan Putin, "Pişman olduğumuz tek şey, muhatabımızın düzgün insanlar olduğunu düşünerek faal eylemlerimize daha erken başlamamış olmamızdır." dedi.

Putin, Ukrayna'daki özel askeri operasyonun Donbas'ta yaşanan gelişmeler nedeniyle başladığını belirterek, "Bugünkü Ukraynalı yetkililerin Minsk anlaşmalarını tamamen reddetmesi fiilen tetikleyici bir faktördü." şeklinde değerlendirmede bulundu.

ABD'li gazeteci Carlson'ın geçen hafta yayınlanan röportajda fazla yumuşak davrandığı eleştirilerine cevap veren Putin, "Carlson'ın tehlikeli biri olduğunu düşündüm ve agresif davranacağını bekliyordum. Bu, sert cevaplar vermeme fırsatı verecekti." ifadelerini kullandı. Putin, Carlson'ın beklenmedik bir şekilde sabırlı davrandığını ve birkaç kez kendisinin sözünü kesmeye çalıştığını ancak yine de sabırlı olduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa