İsrail yine hastaneyi hedef aldı...

İsrail ordusunun, işgal altındaki Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesine düzenlediği saldırıda 1 kişinin öldüğü ve yaralananlar olduğu bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Şubat 2024 07:55
GÜNCELLEME
15 Şubat 2024 06:10
İsrail yine hastaneyi hedef aldı...
AA
Kaynak AA

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail güçleri Han Yunus'taki Nasır Hastanesinin ortopedi bölümüne düzenlediği saldırıda 1 Filistin vatandaşının hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtildi.

Ayrıca, İsrail güçlerinin Nasır Hastanesindeki bazı doktor ve hemşireleri zorla dışarı çıkararak Refah kentine yönlendirdiği, hastaneye sığınanların bir kısmını gözaltına aldığı aktarıldı. Haberde, Nasır Hastanesinin 25 günden beri İsrail güçlerinin kuşatması altında tutulduğu hatırlatıldı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 12 bin 300'ü çocuk, 8 bin 400'ü kadın olmak üzere 28 bin 576 Filistinlinin öldürüldüğü ve 68 bin 291 kişinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca, enkaz altında halen binlerce kişinin olduğu ve sivil altyapının da tahrip edildiği ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa