Bakan Alparslan Bayraktar'dan heyelana ilişkin açıklama!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki heyelan felaketine ilişkin konuştu. Bayraktar, işçilerin olduğunu tahmin ettikleri yerlerde arama yaptıklarını söyledi. Bakan, bölgede heyelan tehlikesinin devam ettiğini açıkladı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
15 Şubat 2024 12:40
GÜNCELLEME
15 Şubat 2024 13:10
Bakan Alparslan Bayraktar'dan heyelana ilişkin açıklama!
Ecem Çetin Editör

Geçtiğimiz günlerde Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Maden'inde heyelan meydana geldi.

Maden alanında meydana gelen heyelanda 9 işçinin toprak altında kaldığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın ardından yaptığı ilk açıklama, maden sahasında bir sayım yapıldığını ve 667 işçiden 9'undan haber alınamadığını söyledi.

Yerlikaya, daha sonra toprak altında kalanların 5'inin konteynerin içinde, 3'ünün bir araç içinde bir şoförün de bir iş makinesi içinde olduğunu belirtti.

Olaya ilişkin soruşturmada başlatılırken,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki heyelan felaketine ilişkin açıklama yaptı. 

Bakan Bayraktar, en az 400 bin kamyona ihtiyaç olduğunu belirtti. 

"Heyelan tehlikesi sürüyor"

Özellikle işçilerin olduğunu tahmin edilen yerlerde arama yaptıklarını belirten Bakan  Alparslan Bayraktar, bölgede heyelan tehlikesinin devam ettiğini söyledi. 

En kısa sürede işçilere ulaşmayı ümit ettiklerini  belirten  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ellerindeki tüm teknik imkanları kullanmaya çalıştıklarını söyledi. 

Bakan, şu ifadeleri kullandı;

"Kimlerin sorumluluğu varsa yargı önüne çıkması için çalışacağız"

İşin hukuku boyutuyla ilgili müfettişlerin çalışmalarının sürdüğünü belirten  Bakan Alparslan Bayraktar, kimlerin sorumluluğu varsa yargı önüne çıkması için çalışacaklarını belirtti. 

"Hiçbir şeyin üstünün örtülmeyeceğini söyleyebiliriz"

Bayraktar, şöyle devam etti;


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa