Daniel Isăilă kimdir?

Rumen eski futbolcu ve Futbol menajeri olan Daniel Isăilă kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 13:06
GÜNCELLEME
16 Şubat 2024 13:30
Daniel Isăilă kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Daniel Ionuț Isăilă, 29 Haziran 1972 doğumlu Rumen profesyonel futbol menajeri ve eski oyuncudur. Şu anda UAE Pro League kulübü Ajman'ın menajeridir.

Teknik direktörlük kariyeri: Isăilă, teknik direktörlük kariyerine 2006 yılında ikinci lig kulübü FC Săcele'de başladı. Ardından Răzvan Lucescu'nun teknik ekibine katılarak FC Brașov'da yardımcısı oldu. Temmuz 2010'dan itibaren Daniel Oprea tarafından denetlenen FC Brașov'un baş antrenörüydü.

Kasım 2011'de Isăilă, Sportul Studențesc ile dört sezonluk bir sözleşme imzaladı. Kulüp, onun komutası altında küme düştü. Ağustos 2012'de, birinci ligi hedefleyen bir sezon için sözleşme aldığı FCM Târgu Mureș adlı ikinci lig kulübüne geçti. Takım, hedefe ulaşmaktan uzak olduğu için sezonun ortasında istifa etti ve sadece 16 maç sonunda 5. sıradaydı.

Nisan 2013'te, Liga I kulübü Astra Giurgiu'nun baş antrenörü olarak atandı. Astra Giurgiu ile muazzam performanslar sergileyerek iki yıl içinde neredeyse her şeyi kazandı. İlk sezonunda, 53.000 Steaua taraftarı önünde Ulusal Arena Stadyumu'nda Steaua Bükreş'e karşı Kazananlar Kupası'nı kazandı. 11 Temmuz'da Astra için ikinci tarihi kupayı, yine Steaua Bükreş'e karşı kazandı.

Astra Giurgiu'nun Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi performansının ardından (2.lik) takımını ilk kez Avrupa Ligi grup aşamasına taşıdı ve kulüp tarihinde kalacak bir çift maçta Lyon'u yendi. Ekim 2014'te Astra'nın baş antrenörlüğünden istifa etti. Aynı yılın ekim ayında, Anghel Iordănescu'nun ardından Christoph Daum'un çalıştığı Romanya millî takımının yardımcı antrenörlerinden biri oldu.

Aralık 2016'da Isăilă, Romanya 21 yaş altı millî takımının baş antrenörü olarak adlandırıldı. Yaklaşık iki yıl süren kontrolünün ardından millî takımdan ayrıldı ve bu da 2019 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası'na katılma şansını bıraktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa