Emrullah İşler kimdir?

Eskim Balbakan Yardımcısı olarak görev yapmış olan Ak Parti milletvekili Emrullah İşler kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
16 Şubat 2024 13:58
GÜNCELLEME
16 Şubat 2024 14:25
Emrullah İşler kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Emrullah İşler, 7 Ocak 1960 tarihinde Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Kuşcuören köyünde Abdullah ve Zeliha İşler çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ankara'da ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra 1985 yılında Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü'nde tefsir alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü'nde yardımcı doçent olarak görev yaptı. Daha sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nda yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarıyla görev aldı. Kazakistan ve Suudi Arabistan'da misafir öğretim üyeliği yaptı. 2006 ve 2011 yılları arasında başbakan başmüşaviri olarak görev yaptı. Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi.

Siyasi Kariyeri: Emrullah İşler, 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ankara milletvekili olarak parlamentoya girmiş ve bu süreçte İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu Başkanlığı'nı üstlenmiştir. 25 Aralık 2013 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 61. Türkiye Hükûmeti'nde başbakan yardımcısı olarak atanmıştır.

Bu görevini 29 Ağustos 2014 tarihine kadar sürdürmüştür. Dışişleri komisyon üyeliği yapmış ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 14 Ekim 2014 tarihinde Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu başkanı seçilmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak seçilmiştir. 10 Ekim 2018 tarihinde Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu başkanı olarak tekrar seçilmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa